Lawn Care Forum banner

Kołowrotek Rolux 17X

5.6K views 10 replies 7 participants last post by  thelawnlife  
#1 ·
Cześć wszystkim,

zamówiłem Rolux X17, 9 Blade. Próbowałem się z nimi skontaktować przez e-mail, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.

Rolux wygląda na taką samą kosiarkę jak australijski Cox Professional. Byłem ciekaw, czy szpule będą pasować, ponieważ rozważałem zamówienie drugiej jednostki, aby założyć szpulę do pielęgnacji/wertykulacji. Pomyślałem, że zapytam tutaj, ponieważ nic nie uzyskałem, próbując skontaktować się z Rolux.

#6 ·
Wiem, że to stare, ale @roluxstu, dwa pytania:

1. Czy ten wertykulator pasuje do x17, x20 i x25?
2. Jeśli tak, czy można go zamówić w Stanach Zjednoczonych?

Dzięki.
Hej! W przeciwieństwie do drugiego odpowiadającego, mamy groomer do 17" (pracujemy nad 20" i 25") i wkrótce będziemy mieć zapasy w USA.

Ponadto nigdy nie krytykujemy konkurencji. Dobra robota dla Trident za stworzenie produktu pasującego do naszej maszyny. Dobra robota! Nie mam pojęcia o jakości ich produktu, ponieważ go nie próbowałem. Ale jestem pewien, że jest dobry, a potem chodzi tylko o koszt dostarczenia do USA z Aus. Znowu, tak naprawdę nie mogę tu pomóc 😃

Skontaktuj się ze mną, jeśli masz jakieś pytania. Mój bezpośredni e-mail to stuart@rolux.co.za i chętnie pomogę we wszystkim.

Stu

#5 ·
Bez urazy dla Rolux, ale prawdopodobnie powiedzą ci coś w stylu „to nie ta sama jakość lub są to tanie imitacje”. Jednak Cox/Rolux obecnie nie sprzedaje cylindrów do wertykulacji ani pielęgnacji. Podczas gdy zewnętrzny producent z AU (Trident, który odnawia kosiarki i produkuje niestandardowe cylindry) rzeczywiście produkuje cylindry do tej kosiarki, zwanej Cox Professional...lub Rolux... jakkolwiek chcesz to nazwać w dowolnym kraju.

#7 ·
ten z kosiarek Trident jest dla Cox Professional. Zauważysz, że Cox Professional to ta sama kosiarka co Rolux...

Podpowiedź: spójrz na osłonę boczną i instrukcje dla Cox Professional, których Rolux nie ma na swojej stronie internetowej ani w formacie PDF. Więc tak, cylinder do wertykulacji/pielęgnacji od Trident, wykonany dla Cox Professional, będzie działał na Rolux.

Bez urazy dla Rolux, ale prawdopodobnie powiedzą ci coś w stylu 'to nie ta sama jakość lub są to tanie imitacje'. A jednak Cox/Rolux obecnie nie sprzedaje cylindrów do wertykulacji ani pielęgnacji. Podczas gdy zewnętrzny producent z AU (Trident, który odnawia kosiarki i produkuje niestandardowe cylindry) rzeczywiście produkuje cylindry do tej kosiarki, czyli Cox Professional...lub Rolux... jakkolwiek chcesz to nazwać w dowolnym kraju.
Masz absolutną rację. Trident je produkuje i według wszystkich relacji są bardzo dobre!! Ale tak, pasują do naszych maszyn. Mamy jednak gamę. Obecnie tylko 17", ale wkrótce wprowadzimy groomer 20" i 25". Będą one wkrótce w USA.

Nie jesteśmy typem, który krytykuje konkurencję, więc nie chciałbym nikogo odciągać od jednej lub drugiej marki. Produkujemy i sprzedajemy zarówno maszyny Rolux, jak i Cox, więc pod każdym względem są one takie same 😃

Doceniam Twoją odpowiedź jak zawsze @Neverblu!