6b. 3000 stóp kwadratowych. Obecna trawa to mieszanka kostrzewy trzcinowej, PRG i szatana (Poa trivialis). Planuję zastąpić ją 2 funtami Provista KBG na 1000 stóp kwadratowych.
Pracuję ponad 12 godzin dziennie i mam 3 małe dzieci, a w szpitalu jestem na wezwanie w dwa weekendy między teraz a wrześniem, więc będzie ciężko. Celem jest wysianie nasion do połowy sierpnia. Szybkie działanie jest głównym priorytetem.
Nie ustaliłem jeszcze dat, ale kolejność operacji będzie następująca:
1. Gly
2. Kosić tak nisko, jak pozwala moja kosiarka (wydaje się, że to około 1”)
3. Wyrzucić trochę wierzchniej warstwy gleby na zagłębienia pozostałe po zainstalowaniu systemu nawadniania
4a. Usunąć cal lub dwa pionowe warstwy gleby z miejsca, gdzie trawa będzie stykać się z krawężnikiem, tak aby gleba znalazła się w linii z krawężnikiem, jeśli to ma sens.
4b. Wykopać 4-calowe zraszacze i pogłębić otwory i wymienić na 6-8-calowe zraszacze dla lepszego pokrycia
- nie zdążyłem tego zrobić
5. Wypożyczyć grabie Harley, aby wyrównać glebę, w tym z #3
6. Rozłożyć nasiona PV-KBG 2 funty / 1000 stóp kwadratowych (wcześniej namoczę je w wodzie na 5 dni, zmieniając wodę co 12 godzin)
7. Bardzo lekkie posypanie startem Scotta z mesotrionem
- nie miałem czasu tego zrobić
8. Lekkie zastosowanie torfu z rolującą rzeczą kompostową
9. Lekkie zastosowanie słomy
10. Juta na wszystko
Mam duże zbocza na moim trawniku, jedna duża burza i po wszystkim, bo nie będę miał czasu tego naprawić. Dlatego utrzymanie nasion jest najważniejsze.
- zabrakło mi worków jutowych i słomianych, więc zdesperowany użyłem prostej słomy ez
Jak to brzmi do tej pory?
przed zdjęciami
dół: krótszy pas trawy na krawędzi to przykład tego, jak krótko kosi moja kosiarka
bardzo dziękuję za uwagę!
Pracuję ponad 12 godzin dziennie i mam 3 małe dzieci, a w szpitalu jestem na wezwanie w dwa weekendy między teraz a wrześniem, więc będzie ciężko. Celem jest wysianie nasion do połowy sierpnia. Szybkie działanie jest głównym priorytetem.
Nie ustaliłem jeszcze dat, ale kolejność operacji będzie następująca:
1. Gly
2. Kosić tak nisko, jak pozwala moja kosiarka (wydaje się, że to około 1”)
3. Wyrzucić trochę wierzchniej warstwy gleby na zagłębienia pozostałe po zainstalowaniu systemu nawadniania
4a. Usunąć cal lub dwa pionowe warstwy gleby z miejsca, gdzie trawa będzie stykać się z krawężnikiem, tak aby gleba znalazła się w linii z krawężnikiem, jeśli to ma sens.
4b. Wykopać 4-calowe zraszacze i pogłębić otwory i wymienić na 6-8-calowe zraszacze dla lepszego pokrycia
- nie zdążyłem tego zrobić
5. Wypożyczyć grabie Harley, aby wyrównać glebę, w tym z #3
6. Rozłożyć nasiona PV-KBG 2 funty / 1000 stóp kwadratowych (wcześniej namoczę je w wodzie na 5 dni, zmieniając wodę co 12 godzin)
7. Bardzo lekkie posypanie startem Scotta z mesotrionem
- nie miałem czasu tego zrobić
8. Lekkie zastosowanie torfu z rolującą rzeczą kompostową
9. Lekkie zastosowanie słomy
10. Juta na wszystko
Mam duże zbocza na moim trawniku, jedna duża burza i po wszystkim, bo nie będę miał czasu tego naprawić. Dlatego utrzymanie nasion jest najważniejsze.
- zabrakło mi worków jutowych i słomianych, więc zdesperowany użyłem prostej słomy ez
Jak to brzmi do tej pory?
przed zdjęciami
dół: krótszy pas trawy na krawędzi to przykład tego, jak krótko kosi moja kosiarka
bardzo dziękuję za uwagę!