Lawn Care Forum banner
41 - 60 of 226 Posts
Nawet jeśli zmokły?
Trudno uwierzyć, że większość nasion byłaby wadliwa. Możesz dostać kilka, które nie trafiły we wszystkie pola, aby wykiełkować. Ta sama koncepcja co 6 dni kiełkowania vs. 35 dni kiełkowania. Jeśli masz dużą, nagą łatę, nie spodziewałbym się, że cały obszar wykiełkuje na wiosnę. Nie jestem więc pewien, jaki jest twój problem z głównym miejscem, któremu tym razem dałeś dużo wody. Bardzo trudno zrozumieć powód, dla którego odniosłeś tak mały sukces w swoim poprzednim sukcesie. Wiem tylko, że kiedy zmniejszyłem podlewanie z powodu deszczu i gromadzenia się wody, pierwsze obszary, które wyschły, naprawdę ucierpiały. Podlewałem swój trawnik i miałem dobre wyniki. Zmniejszyłem podlewanie, ucierpiała na tym wzrost i kiełkowanie w innych miejscach.

Dodam trzecią aplikację nawozu startowego. 18-24-12 11 sierpnia wysiew pełnej dawki .8lbsN 3oz RGS. 4 września pełna dawka 6oz RGS. a teraz w tę sobotę, 16 września, kolejna pełna dawka, nie jestem pewien, czy w tej rundzie robię RGS. Trawa bardzo dobrze zareagowała po drugiej aplikacji. Jesienne deszcze i burze również pomogły i oczywiście z pomocą czasu.

Discussion starter · #44 ·
Trudno uwierzyć, że większość nasion byłaby bezużyteczna. Możesz dostać kilka, które nie spełniły wszystkich warunków do kiełkowania. Ta sama koncepcja co 6-dniowe kiełkowanie vs. 35-dniowe kiełkowanie. Jeśli masz dużą, nagą plamę, nie spodziewałbym się, że cały obszar wykiełkuje wiosną. Nie jestem więc pewien, jaki jest twój problem z głównym miejscem, któremu tym razem dałeś dużo wody. Bardzo trudno zrozumieć powód, dla którego odniosłeś tak mały sukces po poprzednim sukcesie. Wiem tylko, że kiedy zmniejszyłem podlewanie z powodu deszczu i kałuż, pierwsze obszary, które wyschły, naprawdę ucierpiały. Podlewałem swój trawnik i miałem dobre wyniki. Zmniejszyłem podlewanie, ucierpiałem na wzroście i kiełkowaniu w innych miejscach.

Dodam trzecią aplikację nawozu startowego. 18-24-12 11 sierpnia wysiew pełnej dawki .8lbsN 3oz RGS. 4 września pełna dawka 6oz RGS. a teraz w tę sobotę, 16 września, kolejna pełna dawka, nie jestem pewien, czy w tej rundzie robię RGS. Trawa bardzo dobrze zareagowała po drugiej aplikacji. Jesienne deszcze i burze również pomogły i oczywiście z pomocą czasu.
Drugi raz moje nasiona zostały zabrane przez burze, stąd łyse plamy pozostają łyse :(

Discussion starter · #45 ·
Tak wiele Trivialis! Przyszło mi do głowy, że wiele z tego, na co patrzyłem, musi być Triv, ponieważ było zbyt długie i dobrze się rozwijało. Mogę wyciągać jego kępy łatwo jak masło. Odważyłbym się zgadnąć, że około 40% nowej trawy na moim nowym trawniku to trivialis. Około 20% to chwasty. 5% to goła ziemia. Więc prawdopodobnie 35% to prawdziwy Provista KBG. Mogę się mylić, ale w każdym razie za dużo triv i za dużo chwastów :(

Discussion starter · #47 ·
Well, having Provista should give you the best chance to kill off the triv later, yeah?
To naprawdę jedyne podejście, które wydawałoby się dawać mi teoretyczną szansę na pozbycie się Triv, i to jedyny powód, dla którego zdecydowałem się na PV. Mimo wszystko, to po prostu upokarzające widzieć, jak Triv chwyta się mojej odnowionej przestrzeni trawnika do woli w ten sposób.

Trudna sprawa, jeśli to trywialne. To szalona ilość, jeśli to wszystko. Czy ostatnie zdjęcia są z twojego drugiego koszenia? Co ostatecznie zrobiłeś z nawozem? W zeszłą sobotę zrobiłem trzecią aplikację startera w pełnej dawce. Wiem, że wspomniałem, że twoja wysokość wzrostu była znacznie wyższa niż moja. Zastanawiam się, czy przyciąłeś i wszystko szybko wystrzeliło w górę, wtedy mamy całkiem dobre pojęcie, że to nie PV. Patrząc na zdjęcia w całym procesie, wyglądaliśmy prawie tak samo, ja byłem tydzień w tyle. Trzecie zdjęcie wygląda naprawdę dobrze. Zrobiłem to moim miesiącem z wytrwałością i wszystko wystrzeliło w górę, liście szerokolistne naprawdę idą teraz, nie tylko włośnica (warunki jesienne i temperatura osiągnęła szczyt). Poa zbudowała mur otaczający granice mojej posesji. Powód, dla którego chciałem PV.

Discussion starter · #56 ·
Istnieją małe skupiska ciemniejszego KBG, które rosną lepiej niż inne. Czy myślisz, że to mogą być obszary, w których kulki mocznika wylądowały z mojego rozsiewacza ręcznego?

Wygląda świetnie, zdecydowanie więcej PV niż Triv, haha. Moja działka wygląda dokładnie tak samo. Zapisuję to jako różnice w dojrzałości. Patrząc na zdjęcia, ciemniejsza trawa to wyższa trawa. Oczywiście występują różnice, ale w większości przypadków tak jest. Im wyższa moja trawa, tym ciemniejsza. Nie wiem, czy to dwie odmiany, które się różnią, dojrzałość, może trochę dodatkowego nawozu, jak powiedziałeś, ale długość pomaga w kolorze. Mam również wiele wskaźników wzrostu w moim ogrodzie. Zrób zdjęcie trawy z bliska. Czy jest dość gęsta? Mam kilka obszarów przypominających dywan, na które jestem zły na siebie, że nie zrobiłem tak całego podwórka, ale w tych obszarach może być przeludnienie. Nadal wygląda naprawdę ładnie. Nienawidzę tego mówić, ale potrzebuję mniej deszczu, żeby móc kosić. Koszenie moją małą 21-calową kosiarką pchającą zajmuje teraz 3,5 godziny. Od teraz muszę robić sekcje, które są wystarczająco suche, aby użyć kosiarki pchającej i wystarczająco suche, aby kosić.

Discussion starter · #58 ·
Twój wygląda wspaniale. Mój jest gęsty w niektórych obszarach, rzadki w innych. Potem są łyse obszary. Obszary niełysiejące wyglądają na Twoim trawniku o wiele bardziej jednolicie. Jestem pod wrażeniem. Wykonałeś bardzo dobrą pracę i to na przestrzeni znacznie większej niż moja. Powinieneś być dumny.
Nie żeby to miało tak duże znaczenie, ale odnoszę wrażenie, że może musisz naostrzyć (lub czasami taniej i łatwiej wymienić) ostrze kosiarki? Masz te kilka źdźbeł dłuższych niż inne, które miałem, gdy moje ostrze było postrzępione/tępe. Chociaż może się mylę. Jak powiedziałem, nie sądzę, żeby to miało tak duże znaczenie, Twoja trawa jest świetna.
Zrobiłem dwie mini-aplikacje mocznika. Myślę, że jednak przestałem. Mieliśmy tak dużo deszczu dzień po dniu po dniu, że trochę boję się dodać nawet ilość wody potrzebną do rozpuszczenia kulek mocznika. Myślę, że zamiast karmić go bardziej tej jesieni, zobaczę, co zrobi natura. Nie jestem pewien. Waham się.

Rozumiem cię w kwestii długich pasm. Właśnie naostrzyłem swoje ostrza. Niestety lub na szczęście, jeszcze nie jestem pewien, ale kosiłem mniej niż suchą trawę. Nie byłem w stanie utrzymać stałego harmonogramu. Dostajemy dużo deszczu co drugi dzień. Po prostu nie mam czasu, żeby kosić cały ogród na raz w ciągu tygodnia. Większość dłuższych pasm pochodzi z poprzedniej linii kół i kilku losowych w gęsto zarośniętych lub wyższych obszarach. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy zużyłem 3 funty N, więc szybko rośnie i rozprzestrzenia się, zwłaszcza warunki, nakłady, a teraz przycinanie. Wahałem się, czy położyć więcej nasion na moje nagie obszary, zdecydowanie żałuję, że tego nie zrobiłem. Jutro osiągnę 34 stopnie jako minimum, więc nie jestem pewien, czy nowa trawa by przetrwała. Moje kiełkowanie wahało się od dnia 6 do zobaczenia niektórych w dniu 52, niewiele, ale niektóre widzę na nagich obszarach. Większość kiełkowania w 2 do 4 tygodni. Wygląda na to, że jeszcze tydzień lub dwa dobrego wzrostu. Patrząc na ogród po skoszeniu sekcji, jaśniejsze obszary były zdecydowanie najmłodszą trawą. Zauważyłem również kilka obszarów, które miały tendencję do większej wilgotności. Nie zawsze tak było, ale zdecydowana większość jest młodsza lub bardziej mokra. Potem mam moje dziury z wodą i są ciemnozielone, więc kto wie, poza zbieraniem spływu nawozu.

Jedna obserwacja na temat twojego trawnika jest taka, że cień nie wydaje się powodować żadnych problemów ani wariancji. Czy to prawda? Mam prawie 100% słońca, poza domem. Byliśmy na tym samym statku z obszarami z brakiem wody. Uważam, że powinieneś dać jej dobrą dawkę N, wygląda na głodną. Przy chłodniejszych temperaturach użyj AS, rozkłada się lepiej i lepiej wchłania w tym czasie. Zamierzam spryskać kolejne 0,2 N w ten weekend. Wszystkie inne aplikacje to granulowany starter Lesco. Po obejrzeniu LCN i JTLK na Youtube i przeczytaniu innych forów ProVista, N jest kluczem do uruchomienia tego. Czy wiesz, ile N zużyłeś w swoich aplikacjach? Ile tygodni zostało ci w sezonie wegetacyjnym? Po ponownym obejrzeniu zdjęć, twoje 10/5 to zauważalna różnica w stosunku do 10/1, ale jeśli nie rzuciłeś funta, nie wstydziłbym się karmić łyżką.

Discussion starter · #60 ·
Image

Image

Przekonałeś mnie, żebym dzisiaj dodał trochę więcej N. Nie będę kłamał, nie ważę tego, oceniam to na oko po niższej stronie. Prawdopodobnie 0,15-0,25 funta/1000 stóp kwadratowych?

41 - 60 of 226 Posts