Lawn Care Forum banner

Nowy w pielęgnacji trawników. Po raz pierwszy właściciel domu

567 views 5 replies 5 participants last post by  cldrunner  
#1 ·
Cześć wszystkim. Obecnie mieszkam w San Antonio w Teksasie. Chciałem tylko poznać wasze przemyślenia i opinie. Moje obecne podwórko to katastrofa. Gleba jest niesamowicie twarda. Wszędzie osadzone skały. Chwasty wszędzie. Pełna glina i skały powyżej 3 cali. Chcę zrobić pełną renowację podwórka.
Jakie byłyby moje kolejne kroki?
Usunąć i zabić wszystkie chwasty i uprawiać ziemię? Następnie
Obecnie zamówiłem tester PH, aby sprawdzić, w jakim stanie jest moja gleba.
Prawdopodobnie włożę nasiona bermudzkie
Image

#2 ·
Zwykłe nasiona bermudzkie to prawdopodobnie dobry wybór. Rozważ również rozsiewanie jednej z hybryd, takich jak Celebration lub Tahoma 31 lub tiftuf lub ironcutter.

Ale nie wyprzedzajmy faktów. Kup duży pojemnik glifosatu i spryskaj nim cały trawnik co najmniej 3 razy w odstępie 3 tygodni. Następnie zdobądź wystarczającą ilość kompostu lub przesianej ziemi, aby pokryć cały trawnik na kilka centymetrów. Wymieszaj to. Następnie nawóz startowy, nasiona i woda, woda, woda.

#4 ·
Zwykłe nasiona bermudzkie to prawdopodobnie dobry wybór. Rozważ również sadzenie jednej z hybryd, takich jak Celebration lub Tahoma 31 lub Tiftuf lub Ironcutter.

Ale nie wyprzedzajmy faktów. Kup duży pojemnik glifosatu i spryskaj nim cały ogród co najmniej 3 razy w odstępach 3 tygodni. Następnie zdobądź wystarczającą ilość kompostu lub przesianej ziemi, aby pokryć cały ogród na kilka centymetrów. Wymieszaj to. Następnie nawóz startowy, nasiona i woda, woda, woda.
Spróbuję tego, dziękuję

#5 ·
Nie zdecydowałbym się na bermudy, ponieważ wygląda na to, że masz tam dużo cienia. Ile bezpośredniego światła słonecznego dociera do tego obszaru w ciągu dnia? Powiedziałeś, że zamówiłeś test pH? Jeśli jest to jeden z testów chemicznych typu „zrób to sam”, nie są one zbyt dokładne i lepiej będzie wykonać prawdziwy test gleby na uniwersytecie stanowym lub w innym wysokiej jakości laboratorium badań gleby. Możesz rozważyć jakiś rodzaj Zoysia, ale w zależności od tego, ile słońca dostajesz, może być trudno tam coś wyhodować, dlatego ma taki kształt, jaki ma.

#6 ·
Cześć wszystkim. Obecnie mieszkam w San Antonio w Teksasie. Chciałem poznać wasze przemyślenia i opinie. Moje obecne podwórko to katastrofa. Gleba jest niesamowicie twarda. Wszędzie osadzone skały. Chwasty wszędzie. Pełna glina i skały powyżej 3 cali. Chcę zrobić pełną renowację podwórka.
Jakie byłyby moje kolejne kroki?
Usunąć i zabić wszystkie chwasty i spulchnić ziemię? Potem
Obecnie zamówiłem tester PH, aby sprawdzić, jaki jest stan mojej gleby.
Prawdopodobnie umieszczę nasiona bermudzkie
1. Test gleby: https://soiltesting.tamu.edu/wp-content/uploads/sites/13/2023/05/urbansoil.pdf
2. Glysophate
3. Dodaj wierzchnią warstwę gleby
4. Usuń drzewa (wydaje się, że nie zapewniają funkcjonalnego cienia)
5. Najlepsza darń, na jaką Cię stać (Tahoma 31)

To tylko moja opinia