Zastosowałem GrubEx tej wiosny po raz pierwszy. Wiem, że to nic nie daje na obecne lato, jeśli chodzi o dorosłe chrząszcze, które zaczynają się pojawiać w dużej liczbie.
Mam rabatę z 5 krepowymi mirtami, 4 krzewami berberysu i 2 różami Knockout.
Mam również żywopłot w trakcie szkolenia, który składa się z 10 ligustrów.
Japońskie chrząszcze były straszne w zeszłym roku i dzisiaj zobaczyłem, że wróciły zgodnie z oczekiwaniami.
Uwielbiają żywopłot, krepowe mirty i róże.
Czytałem o podlewaniu korzeni i zapobieganiu pędrakom, ale to mi teraz nie pomoże, ponieważ mam już dorosłe chrząszcze.
Czym mogę spryskać (i ile), aby zabić dorosłe chrząszcze, zanim zjedzą wszystkie moje rośliny?
Mam opryskiwacz plecakowy na baterie.
Mam małą butelkę imidachloprydu, której jeszcze do niczego nie używałem.
Nie mam pod ręką żadnych innych środków owadobójczych, ale planowałem kupić trochę bifentryny do leczenia wokół domu.
Na razie mogę tylko chodzić po rabacie i uderzać w krzaki, żeby odleciały, ale oczywiście to tylko po to, żeby poczuć się lepiej przez kilka minut, aż znowu wylądują...
Och, lubią też moją glicynię.
Nienawidzę tych cholernych chrząszczy.
Edytuj, aby dodać:
Czy podlewanie korzeni może zadziałać tak późno w sezonie?
Mam rabatę z 5 krepowymi mirtami, 4 krzewami berberysu i 2 różami Knockout.
Mam również żywopłot w trakcie szkolenia, który składa się z 10 ligustrów.
Japońskie chrząszcze były straszne w zeszłym roku i dzisiaj zobaczyłem, że wróciły zgodnie z oczekiwaniami.
Uwielbiają żywopłot, krepowe mirty i róże.
Czytałem o podlewaniu korzeni i zapobieganiu pędrakom, ale to mi teraz nie pomoże, ponieważ mam już dorosłe chrząszcze.
Czym mogę spryskać (i ile), aby zabić dorosłe chrząszcze, zanim zjedzą wszystkie moje rośliny?
Mam opryskiwacz plecakowy na baterie.
Mam małą butelkę imidachloprydu, której jeszcze do niczego nie używałem.
Nie mam pod ręką żadnych innych środków owadobójczych, ale planowałem kupić trochę bifentryny do leczenia wokół domu.
Na razie mogę tylko chodzić po rabacie i uderzać w krzaki, żeby odleciały, ale oczywiście to tylko po to, żeby poczuć się lepiej przez kilka minut, aż znowu wylądują...
Och, lubią też moją glicynię.
Nienawidzę tych cholernych chrząszczy.
Edytuj, aby dodać:
Czy podlewanie korzeni może zadziałać tak późno w sezonie?