Czy ktoś wie, jaka to konkretnie trawa? Czy to może być dziwna odmiana bermudzkiej? Może Zoysia? Żyto perz??? Nie mam pojęcia, ale mi się podoba i dobrze rośnie... Bradenton, FL

Ty. Fladave bardziej przypomina stonogęccanad said:Kto ma trawnik dywanowy? Ja czy FlaDave?Ecks from Tex said:Prawdopodobnie masz trawnik dywanowy. Drugie miejsce zajmuje trawa św. Augustyna, która jest w zasadzie tym samym. Może to być trawa stonoga, ale jeśli tak jest, nie można wykluczyć trawy bawolej palmetto.
Szybkie wyszukiwanie w Google, wydaje się, że to nie trawa dywanowa.Ecks from Tex said:Najprawdopodobniej masz trawnik dywanowy. Drugie miejsce zajmuje trawa św. Augustyna, która jest w zasadzie tym samym. Może to być trawa centipede, ale jeśli tak jest, to nie można wykluczyć trawy palmetto buffalo.
Jest bardzo niewiele różnic między St. Augustine i Carpetgrass (a także centipede). Carpetgrass to w zasadzie cienkolistna wersja St. Augustine. Podobnie jak Charleston Grass to tylko inna nazwa tego samego. W wielu częściach Teksasu są one uważane za ten sam rodzaj trawy, chociaż technicznie rzecz biorąc, nie jest to poprawne. Carpetgrass ma pewne różnice, ale zwykle nie są one wizualnie rozróżnialne.ccanad said:Szybkie wyszukiwanie w Google, nie wydaje się to być carpetgrass.Ecks from Tex said:Prawdopodobnie masz carpetgrass. Drugie miejsce zajmuje St. Augustine, co w zasadzie jest tym samym. Może to być trawa centipede, ale jeśli tak jest, nie można wykluczyć trawy palmetto buffalo.
LCN uważa, że to cienka odmiana St. Aug. Może Bitter Blue lub Seville...
Dokładnie - a przynajmniej tak to rozumiem. Tam, gdzie St. Aug stał się popularny w USA w miejscach takich jak Floryda, SC, GA itp., jestem prawie pewien, że profesjonaliści od trawników uniknęliby cię do końca życia za nazywanie carpetgrass "St. Augustine". Ale ludzie mylą te dwa gatunki w Teksasie i Luizjanie przez cały czas, a większość odmian jest praktycznie nie do odróżnienia nawet dla entuzjastów DIY. Niektóre carpetgrass mogą rosnąć z nasion, to jedna z różnic. Niektóre carpetgrass wyglądają bardziej jak centipede i są sprzedawane w postaci nasion i sadzonek jako mieszanka carpetgrass/centipede. I jak wspomniał wcześniej pułkownik Corn, carpetgrass i St. Augustine mają różne tolerancje na herbicydy (niektóre odmiany nie).Green said:Więc, czy Carpetgrass jest uważany za należący do rodziny St. Augustine? Tak jak Tall Fescue jest w rodzinie Ryegrass...
Nadal nie jestem pewien, co miała rodzina mojej byłej dziewczyny... wyglądało to trochę jak St. Aug, ale tak naprawdę nie... Myślałem, że to może stonoga. Ktoś z jej rodziny powiedział Bermuda, a on był architektem krajobrazu, który nigdy nie słyszał o KBG, Fescue ani Rye, ale myślę, że odnosił się do pozostałej 1/3 mieszanki (dwa rodzaje trawy plus chwasty).Ecks from Tex said:Niektóre trawy dywanowe wyglądają bardziej jak stonoga i są sprzedawane w postaci nasion i sadzonek jako mieszanka trawy dywanowej/stonogi. I jak wspomniał wcześniej pułkownik Corn, trawa dywanowa i St. Augustine mają różne tolerancje na herbicydy (niektóre odmiany nie).