Lawn Care Forum banner

Pierwsza kosiarka bębnowa

638 views 8 replies 8 participants last post by  MGC  
#1 ·
Właśnie kupiłem moją pierwszą kosiarkę bębnową. 16" 7-bębnowy Earthwise dociera dzisiaj. Koszę moją zwykłą trawę bermudzką kosiarką rotacyjną Ego 21". Chciałbym otrzymać jakieś wskazówki dotyczące montażu i/lub początkowej konfiguracji. Dzięki!

#3 ·
Nadal używam tego samego, co kilka miesięcy temu. Zmodernizowałem do 5-funtowego wałka taśmociągowego zamiast plastikowych. Jest miło i prawdopodobnie pomaga trochę w unoszeniu się. Obecnie koszę na 7/16 cala i nie ma sposobu na uniknięcie falowania. Umieściłem na nim nawet obciążnik 35 funtów 😳 To świetny trening, koszę codziennie, jak szybko rośnie i HOC… mały ogród na szczęście 3k stóp kwadratowych. Wskazówki: roluj go do tyłu podczas transportu, a nie koszenia, lub po prostu podnieś go, jest dość lekki. PROFESJONALNA WSKAZÓWKA: posprzątaj swój trawnik tak bardzo, jak to możliwe. Najmniejsze wióry drzewne lub kamienie, cokolwiek, zaklinują się między ostrzami a nożem dolnym. Nie zmuszaj go, popchnij ostrze trochę do tyłu i odblokuj je, cokolwiek to jest, i WYRZUĆ to! Mój trawnik jest prawdopodobnie czystszy niż mój dywan w tym momencie lmao. Pokaże ci, dlaczego chcesz jeszcze bardziej kosiarkę do greenów. A przynajmniej dla mnie tak było. ✌

#4 ·
Właśnie kupiłem moją pierwszą kosiarkę wrzecionową. 16" 7 wrzecion Earthwise dociera dzisiaj. Ścinałem moją zwykłą bermudę kosiarką rotacyjną Ego 21". Chciałbym uzyskać jakieś wskazówki dotyczące montażu i/lub początkowej konfiguracji. Dzięki!
Mam to samo. Polecam również rolkę przenośnika.
Po każdym koszeniu umyj kosiarkę wodą, osusz ją dmuchawą, spryskaj WD-40 lub odpowiednikiem i obróć ostrza ręką.
Nigdy tego nie robiłem, a moja kosiarka wygląda jak nowa i dobrze tnie.

#5 ·
Właśnie kupiłem moją pierwszą kosiarkę wrzecionową. 16" 7 wrzecion Earthwise dociera dzisiaj. Kosiłem moją zwykłą bermudę kosiarką rotacyjną Ego 21". Chciałbym uzyskać jakieś wskazówki dotyczące montażu i/lub początkowej konfiguracji. Dzięki!
Mam to samo. Polecam również rolkę przenośnika.
Po każdym koszeniu spłucz kosiarkę wodą, osusz ją dmuchawą, spryskaj WD-40 lub odpowiednikiem i obróć ostrza ręką.
Nigdy tego nie robiłem i moja wciąż wygląda jak nowa i dobrze tnie.
Tak, zaopatrz się w WD40🤣 Ostatnio zacząłem używać tego na bazie silikonu i podoba mi się, że nie zbryla się tak bardzo, ale czuję, że zużywam go więcej niż zwykłego WD40

#8 ·
Użyłem tej kosiarki do koszenia 2600 stóp kwadratowych Palisades Zoysia co 3 dni. Działało świetnie. Pomaga naciskanie na uchwyt podczas pchania do przodu, aby poradzić sobie z problemem unoszenia się. Podwójne przejścia są również koniecznością.
+1 na podwójne cięcie pod różnymi kątami.

#9 ·
mam ten sam earthwise, używałem go przez kilka sezonów, fajna mała ręczna szpula za te pieniądze (przeszedłem teraz na szpulę elektryczną), upewnij się, że jest wyregulowana i tnie papier, może być konieczne obrzeże, ponieważ nie mogą być zbyt ciasne przy ogrodzeniach, obrzeżach itp., upewnij się, że nie masz wysokiego ciśnienia krwi, ponieważ w upale lata to trening, jak stwierdzili inni, podwójne cięcie poprzeczne, jeśli trawnik stanie się zbyt gęsty, a szpula pozostanie na wierzchu trawnika, wtedy uzyskasz efekt pofałdowania jak na desce do prania, podobało mi się to, że mogłem wyjść i kosić, gdy wschodziło światło dzienne i nikt nie wie, że koszę, ciesz się... na zdrowie