Właśnie kupiłem moją pierwszą kosiarkę bębnową. 16" 7-bębnowy Earthwise dociera dzisiaj. Koszę moją zwykłą trawę bermudzką kosiarką rotacyjną Ego 21". Chciałbym otrzymać jakieś wskazówki dotyczące montażu i/lub początkowej konfiguracji. Dzięki!
Mam to samo. Polecam również rolkę przenośnika.Właśnie kupiłem moją pierwszą kosiarkę wrzecionową. 16" 7 wrzecion Earthwise dociera dzisiaj. Ścinałem moją zwykłą bermudę kosiarką rotacyjną Ego 21". Chciałbym uzyskać jakieś wskazówki dotyczące montażu i/lub początkowej konfiguracji. Dzięki!
Tak, zaopatrz się w WD40🤣 Ostatnio zacząłem używać tego na bazie silikonu i podoba mi się, że nie zbryla się tak bardzo, ale czuję, że zużywam go więcej niż zwykłego WD40Mam to samo. Polecam również rolkę przenośnika.Właśnie kupiłem moją pierwszą kosiarkę wrzecionową. 16" 7 wrzecion Earthwise dociera dzisiaj. Kosiłem moją zwykłą bermudę kosiarką rotacyjną Ego 21". Chciałbym uzyskać jakieś wskazówki dotyczące montażu i/lub początkowej konfiguracji. Dzięki!
Po każdym koszeniu spłucz kosiarkę wodą, osusz ją dmuchawą, spryskaj WD-40 lub odpowiednikiem i obróć ostrza ręką.
Nigdy tego nie robiłem i moja wciąż wygląda jak nowa i dobrze tnie.
+1 na podwójne cięcie pod różnymi kątami.Użyłem tej kosiarki do koszenia 2600 stóp kwadratowych Palisades Zoysia co 3 dni. Działało świetnie. Pomaga naciskanie na uchwyt podczas pchania do przodu, aby poradzić sobie z problemem unoszenia się. Podwójne przejścia są również koniecznością.