Lawn Care Forum banner
21 - 34 of 35 Posts
@B-Rad Kiedy skończy Ci się Lesco 20-20-20, weź Peter's 20-20-20. To drobniejsza substancja i rozpuszcza się ZNACZNIE lepiej niż Lesco. Dodatkowo jest o 20 dolarów tańszy z wysyłką prosto pod Twoje drzwi.

Mieszałbym święty bałagan z Lesco i nadal znajdowałbym nierozpuszczone granulki w moich filtrach. Nie miałem żadnych z Peter's.

Discussion starter · #23 ·
Drogi Zielony Pamiętniku,

Dziś po południu spryskałem 4oz/1,000 SF Exteris Stressguard. Planuję podzielić 3 aplikacje w tym tempie i naprzemiennie z Clearys 3336. Powinno mi to dać rotację fungicydów z 3 grupami.

Rookie Takeaway: Exteris Stressguard jest "bardzo" zielony i poplami spodnie, a twoja żona wkurzy się i ostro zwróci ci uwagę za zabawę na dworze w dobrych ubraniach. :mrgreen:

Jutro rano nałożę Lesco Wet Plus, podleję i skoszę jutro po południu.

Discussion starter · #24 ·
Wyskoczyłem z łóżka wcześnie rano, aby zastosować Lesco Wet Plus w dawce 4oz/1,000 SF. Podlewałem przez 10 do 15 minut w każdej strefie po aplikacji.

Żona była zaniepokojona, kiedy wstałem tak wcześnie..."Kochanie... jeśli słońce wschodzi, trawa jest gotowa na trochę miłości!"

Nadal walczę z grzybem z wymiotów psa w rabatach kwiatowych. Szukam innego materiału zamiast ściółki. Blaknie tak szybko, jeśli nie obracam go cały czas i nie chcę bawić się w jego farbowanie.

RussellJ said:
Fajny dziennik :)
Jak to się stało, że nie znalazłem tego klejnotu wcześniej?! Uwielbiam to! Jesteś o wiele bardziej zabawny niż ten @tcorbitt20 charakter! Ale i tak jest moim ulubionym dziennikiem, ponieważ ma trawę Alpha... bez urazy...

Piękny dom... ciekawy projekt dachu... chociaż nie jestem pod wrażeniem krajobrazu, chociaż nie mógłbym zrobić nic lepszego. Poleciłbym wyrwanie tego wszystkiego i przywrócenie jej trawy. Oczywiście to dodatkowe sesje na siłowni i biegi, które będziesz pomijać.

Discussion starter · #29 ·
Drogi pamiętniku,

To był pracowity tydzień, ale zadbałem o to, żeby znaleźć czas dla mojego potrzebującego podwórka. Kosiłem dziś rano na wysokości 1" HOC. Prawa strona mojego podwórka wciąż ma obszar, który wydaje się trochę walczyć. Może to miejsce, które częściowo obumarło po położeniu darni w listopadzie. Nie wiem. Zamówiłem trochę Bifen I/T, które zastosuję, jeśli zostanie to spowodowane przez owady. Podwórko również ma kilka miejsc, które walczą.

Przedni ogród

Tylne podwórko

Obszar pasierbicy na podwórku

#OperationHelpMyNeighbor było kopnięciem w tyłek. Odkryliśmy i podnieśliśmy głowice zraszaczy, poprowadziliśmy rynny do wyskakujących okien, włożyliśmy drenaż francuski, przesunęliśmy trochę roślin i zasypaliśmy wszystkie rośliny ziemią urodzajną i zrobiliśmy kamienną rzekę, aby pomóc wodzie spłynąć do ulicy. Jej "przyjaciel" pojawił się dziś rano z Kalifornii i przejechał ciężarówką przez podwórko po podlaniu przez godzinę. O nie, człowieku. Proszę, więcej projektów.

Ponieważ spędziłem tak dużo czasu na podwórku, moje dzieci mają mnóstwo pomysłów na prezenty i podłączyły tatę na Dzień Ojca. Bądźcie na bieżąco z głupimi pytaniami na forum Pest.

Discussion starter · #30 ·
Yo yo pamiętniku,

Skosiłem podwórko na HOC 1". Tak nisko, jak tylko pozwala kosiarka rotacyjna. Słuchałem @thegrassfactor na turfsupradio i postanowiłem zagrać w małą grę w piciu i pić za każdym razem, gdy powiedział słowo "Azot". Prawie źle się to skończyło, ludzie. Porada dla początkujących: Wybierz mniej popularne słowo w świecie pielęgnacji trawników podczas picia.

Rozpyliłem Tribute Total na przód i tył podwórka w dawce 0,073 uncji na 1000 stóp kwadratowych. Użyłem mojego opryskiwacza Ryobi do aplikacji. Dodałem 5 uncji MSO i rozpuściłem 1 szklankę AMS i dodałem do zbiornika. To moja druga runda, około 4,5 tygodnia po pierwszej.

Moja sąsiadka przyniosła mi dziś wieczorem więcej 🥃 za pomoc w jej podwórku. Myślę, że zostaniemy najlepszymi przyjaciółmi!

B-Rad said:
Jest niesamowite! Chodziłem z nim po domu przez chwilę, żeby potwierdzić moim dzieciom, że straciłem je na rzecz trawnika.

Jak twoja murawa znosi tę pogodę @PGunn?
Naprawdę dobrze. Woda, woda i jeszcze więcej wody, ale teraz przeszedłem na podlewanie co drugi dzień przez dłuższe cykle, aby pomóc w rozwoju korzeni. Użyłem RGS i XST w dniu 1, a następnie Microgreene w zeszłym tygodniu i muszę powiedzieć, że w ciągu kilku dni zmieniła kolor na bardzo ciemnozielony i wygląda świetnie. Jutro jest dzień 14 i zrobię kolejną rundę XST i RGS. Ogólnie rzecz biorąc, jestem bardzo zadowolony z trawy z Winrock Farms.

Rano spryskałem BifenIT i mam nadzieję, że na jakiś czas przegonię pająki i inne robaki. Skończyło się na 1oz/1gl i spryskałem pustą działkę obok mnie, nasz mur oporowy i las za domem. Nie zrobiłem tego z trawą, ponieważ bałem się, że jest tak nowa.

Discussion starter · #34 ·
Mój sezon dobiega końca. Trawa jest na wczesnym etapie sprawdzania się w sezonie. Nauczyłem się o trawie o wiele więcej, niż myślałem, że to możliwe 😆 Poniżej zdjęcie sprzed kilku tygodni i jestem bardzo zadowolony z postępów od początku tego sezonu. Już planuję program na przyszły rok. Moja największa lekcja z tego sezonu... nie komplikuj tego. Myślę, że koszenie kosiarką wrzecionową, prawidłowe podlewanie i NPK miały największy wpływ. Tydzień temu lub wcześniej położyłem pierwszą rundę Specticle Flo i zastosuję kolejną rundę za około 30 dni.

Jestem trochę rozczarowany, że to prawie koniec roku, ale myślę, że przerwa doprowadzi do ekscytacji w przyszłym roku.

21 - 34 of 35 Posts