Lawn Care Forum banner

Jaka dysza do nawozu dolistnego?

3.7K views 4 replies 3 participants last post by  Green  
#1 ·
Szukam dobrej dyszy do opryskiwacza plecakowego Chapin 20v, która dobrze sprawdzi się w przypadku aplikacji nawozów dolistnych i nie będzie tak mocno zamgławiać jak standardowa czerwona dysza. Może coś z oferty Tee-jet? Nie znam się zbytnio na dyszach ani na tym, jak je dostosować do opryskiwacza, więc potrzebuję jakichś informacji.

Dzięki!

@Turfguy93
@Mightyquinn
@Ware
@Greendoc
@dfw_pilot

#2 ·
Green said:
Szukam dobrej dyszy do opryskiwacza plecakowego Chapin 20v, która dobrze sprawdzi się w przypadku aplikacji nawozów dolistnych i nie będzie tak mocno zamgławiać jak standardowa czerwona dysza. Może coś z oferty Tee-jet? Nie znam się zbytnio na dyszach ani na tym, jak je dostosować do opryskiwacza, więc potrzebuję jakiegoś wkładu.

Dzięki!
Spróbowałbym TeeJet TT11004. Pasuje bezpośrednio do lancy Chapin 20V.

#3 ·
@Ware, Sprawdzę to. Dzięki za sugestię.

#5 ·
adgattoni said:
Green said:
@Ware Sprawdzę to. Dzięki za sugestię.
Wiele więcej informacji tutaj na ich temat, FYI.
Tak, pamiętam ten post. Miałem zamiar na niego spojrzeć, ale nie byłem pewien, gdzie się znajdował. Prawdopodobnie dojdę do tego samego wniosku, co sugestia Ware'a w tym wątku powyżej, ale warto na to spojrzeć. Nie chciałem zbytnio się pogubić od samego początku, ale teraz, gdy mam sugestię konkretnej dyszy, przyjrzę się wykresowi. Dzięki.