Lawn Care Forum banner
21 - 40 of 74 Posts
Naprawdę miałem nadzieję, że to rozwiązanie dla mniejszego podwórka. Moje paski piękności to tifgrand i widzę to irytujące martwe materiały bardziej niż chcę. Zakładam, że rozwiązaniem jest pionowe cięcie, przerzedzenie baldachimu. Trucut nie może zejść niżej.
Przypuszczam, że mógłbym
A) nałożyć warstwę wierzchnią
B) puścić na wolnym kole - użyć obcinarki do krawędzi jak wertykulatora
C) skalpować trymerem strunowym
D) wynająć wersję krajalnicy tegoertykulatora (spalić gotówkę)

Może inni?

jayhawk said:
Naprawdę mam nadzieję, że to było rozwiązanie dla mniejszego podwórka. Moje paski piękności to tifgrand i widzę to irytujące martwe materiały bardziej niż chcę. Zakładam, że rozwiązaniem jest pionowe cięcie, przerzedzenie baldachimu. Trucut nie może zejść niżej.
Przypuszczam, że mógłbym
A) nawozić
B) puścić na wolny bieg - użyć krawędziarki jak wertykulatora
C) skalpować trymerem strunowym
D) wynająć wersję krajalnicy wertykulatora (spalić gotówkę)

Może inni?
Wszystko, co zrobiłem w tym obszarze, to nawożenie problematycznych miejsc i użycie mojego pro pluggera. Nadal koszę na 5/8", bez problemu. Ostatecznie będę musiał przejechać moim wertykulatorem po tym obszarze, ponieważ robi się naprawdę gęsty. Koszę ten obszar tylko co 6-7 dni. Możesz spróbować ręcznie zagrabić, a następnie skalpować, a następnie nawozić, aby pozbyć się całego martwego materiału. Wertykulacja jest niezbędna, aby wszystko wyglądało czysto, ale ten obszar udowodnił mi, że z odrobiną nawożenia można wiele pomóc.

Image

ahartzell said:
Poza używaniem tego jako swego rodzaju pseudo-wertykulatora, jak mogę zdobyć prawdziwy wertykulator?
Myślę, że większość ludzi prawdopodobnie wynajmuje aerator/grabie wertykulacyjne (ostrza bijakowe) lub siewnik (ostrza stałe). Myślę, że preferowane byłyby stałe ostrza.

Discussion starter · #29 ·
MarkV said:
Redtenchu said:
Brak aktualizacji.
Czy widzisz jakieś korzyści poza wiosną dla bermudów?
Ma potencjał, nie mam żadnych problemów, które wymagałyby wertykulatora. Jeśli problem się pojawi, wyjmę go i pozwolę mu rozerwać trochę bermudów, a następnie zgłoszę.

Chciałbym, żeby ustawienie ostrzy było cieńsze i bliżej siebie. Jeśli tak, dodałbym to do mojego harmonogramu konserwacji.

Niestety, życie było szalone i ledwo znalazłem czas na koszenie! Mogę spróbować zmodyfikować go poza sezonem.

:lol:

Mam elektryczny wertykulator Greenworks z kablem i działa świetnie. Używa zębów zamiast ostrzy, ale wyciąga wszystko bez problemu.

Filc nie jest tak naprawdę problemem, jednak uważam, że jest to najlepszy sposób na usunięcie martwej trawy, która nieuchronnie się gromadzi i może nadać trawnikowi brązowawy odcień.

Discussion starter · #35 ·
Overfloater said:
Mam elektryczny wertykulator przewodowy Greenworks i działa świetnie. Używa zębów zamiast ostrzy, ale wyciąga wszystko bez problemu.

Filc nie jest tak naprawdę problemem, jednak uważam, że jest to najlepszy sposób na usunięcie martwej trawy, która nieuchronnie się gromadzi i może nadać trawnikowi brązowawy odcień.
Fajnie, być może zainstaluję zęby jeszcze dziś i zrobię trzecie przejście!

Właśnie zobaczyłem ten post. Jestem zaskoczony, że doświadczasz więcej wyrywania niż cięcia. W tym roku często wertykulowałem i miałem mniej wyrywania, a więcej cięcia, im częściej to robiłem.

Nie zagrabiłem mojego podwórka, kiedy wiosną skaryfikowałem trawnik i teraz mam problemy z filcem. Właśnie zamówiłem wertykulator Sun Joe, żeby się z nim uporać przed szlifowaniem w ten weekend. Zobaczymy, czy te małe maszyny przewodowe są tego warte.

Discussion starter · #38 ·
Iriasj2009 said:
Właśnie zobaczyłem ten post. Jestem zaskoczony, że doświadczasz więcej wyrywania niż cięcia. W tym roku często wertykulowałem i miałem mniej wyrywania, a więcej cięcia, im częściej to robiłem.
Powinienem był trzymać się miesięcznego harmonogramu, ale tak się uczysz. Prawda?

Redtenchu said:
Iriasj2009 said:
Powinienem był trzymać się miesięcznego harmonogramu, ale w ten sposób się uczysz. Prawda?
Może tak, a może nie. Przynajmniej ze zdjęć, Twój trawnik wygląda idealnie (wiem, żaden trawnik nie jest idealny), a Twoja tekstura wygląda niesamowicie z bliska, którą zamieściłeś. Chyba że skracasz/przycinasz/masz do czynienia ze zbożem, to po co wertykulować co miesiąc? Robię to, ponieważ eksperymentowałem i miałem czas. Jest tak wiele rzeczy, które mogę powiedzieć na temat wertykulacji. Myślę, że sprowadza się to do pytania, dlaczego jest to potrzebne. Zasadniczo mogę lekko wertykulować i wrócić do normy w ciągu 10 dni, ale nie widziałem żadnych korzyści z dalszego przestrzegania tego harmonogramu. Jest za wcześnie, żebym mógł to powiedzieć. Ale dla trawnika domowego myślę, że wiosenna wertykulacja i strzyżenie oraz ponownie w połowie sezonu wystarczą. Chyba że utrzymujesz green. Myślę, że to właśnie zrobił Simon na swoim (nie na swoim greenie do gry w golfa) i wyglądało to świetnie. Myśli? Inni?!

Discussion starter · #40 ·
Iriasj2009 said:
Myśli? Inni?!
Zgadzam się z twoim ogólnym stwierdzeniem na temat trawników przydomowych. SimonR to BESTIA!

Uważam, że trawnik byłby mniej uszkodzony przez VonHaus, gdyby był szkolony od kwietnia, aby zaakceptować bicie.

Dziękuję za komplementy dotyczące mojego trawnika. Mam miejsca, które wymagają pracy i miejsca, które wyglądają niesamowicie!

21 - 40 of 74 Posts