Lawn Care Forum banner

Titan / Earthway 2150 / Brinly-Hardy 50 funtów Ustawienia rozsiewacza

17K views 7 replies 6 participants last post by  Matthew_73  
#1 ·
Ustawiłem mojego Titana na około 10-12 (trudno dokładnie powiedzieć, gdzie jest) i wyszło dość szybko. Z drugiej strony, nawet zamknięte, te małe granulki wydawały się nadal opuszczać mój rozsiewacz... znowu całkowicie zamknięty. Czy ktoś miał już taki problem? Czy ktoś może polecić ustawienie dla tych rozsiewaczy dla Scott's DiseaseEx?

#2 ·
Ok, zrobiłem trochę badań i znalazłem odpowiedź :D

Zamieszczam to tutaj dla każdego, kto w przyszłości napotka moje problemy. Po pierwsze, musiałem dokręcić dwie nakrętki, które łączą pręt ustawiania rozsiewacza z dolną częścią. Dokręciłem je ręcznie, ale trochę się poluzowały - więc dokręciłem je dwoma kluczami, więc powinno być dobrze.

Po drugie, natknąłem się na film wideo z ustawieniami rozsiewacza nawozów od Ryana Knorra, który ustawiał swój rozsiewacz Brinly-Hardy 50lb. Zgaduję, że rozsiewacze Earthway 2150 i Titan 50lb powinny być prawie identyczne...

W każdym razie - wygooglowałem instrukcję Brinly-Hardy i to niesamowite - z tyłu mają mnóstwo marek produktów granulowanych i jakie ustawienie należy zastosować dla danej dawki. Po prostu niesamowite :)

Oczywiście zrobię trochę własnych testów i doprecyzuję, ale pomyślałem, że ludzie docenią tutaj dalsze informacje.

#3 ·
Wygląda na to, że ustawienie, które sugerują, jest tym, którego użyłeś. Bardzo trudne i czasochłonne jest kalibrowanie każdego produktu, który jest stosowany, co jest jednym z głównych powodów, dla których zostałem zmuszony do kupienia Scotts Elite, który jest za duży na trawnik. Ostatnią rzeczą, o którą chcę się martwić, jest to, czy używam odpowiedniej ilości.

#5 ·
greencare said:
Wygląda na to, że ustawienie, które sugerują, jest tym, którego użyłeś. Bardzo trudne i czasochłonne jest kalibrowanie każdego produktu z osobna, co jest jednym z głównych powodów, dla których zostałem zmuszony do kupienia Scotts Elite, który jest za duży na trawnik. Ostatnią rzeczą, o którą chcę się martwić, jest to, czy nakładam odpowiednią ilość.
Miałem rozsiewacz Scotts dlx, ale bardzo rzadko używałem ustawienia, które było na worku, ponieważ cały czas stosowałem różne dawki nawozu lub cokolwiek innego. Kupiłem nowy rozsiewacz Brinly i teraz używam instrukcji, aby mieć ogólne pojęcie, ale potem śledzę za pomocą arkusza kalkulacyjnego użyte ustawienie, zastosowany produkt, funty zastosowanego produktu i funty zastosowanego azotu, więc nie muszę tego ponownie ustalać, jeśli później zastosuję ten sam produkt.

#6 ·
krusej23 said:
greencare said:
Wygląda na to, że ustawienie, które sugerują, jest tym, którego użyłeś. Bardzo trudne i czasochłonne jest kalibrowanie każdego produktu, który jest stosowany, co jest jednym z głównych powodów, dla których zostałem zmuszony do kupienia Scotts Elite, który jest za duży na trawnik. Ostatnią rzeczą, o którą chcę się martwić, jest to, czy stosuję odpowiednią ilość.
Miałem rozsiewacz Scotts dlx, ale bardzo rzadko używałem ustawienia, które było napisane na worku, ponieważ zawsze stosowałem różne dawki nawozu lub cokolwiek innego. Kupiłem nowy rozsiewacz Brinly i teraz używam instrukcji, aby mieć ogólne pojęcie, ale następnie śledzę za pomocą arkusza kalkulacyjnego używane ustawienie, zastosowany produkt, funty zastosowanego produktu i funty zastosowanego azotu, więc nie muszę tego ponownie ustalać, jeśli później zastosuję ten sam produkt.
To dobry plan. Myślałem o tym, żeby to zrobić i być może nadal to zrobię. Niezbyt zadowolony z Elite.