Lawn Care Forum banner

Dziennik zarządzania trawnikami STI o powierzchni 5 akrów

15K views 78 replies 17 participants last post by  STI_MECE  
#1 · (Edited)
Powolny i stały wygrywa wyścig....Celem jest zamiana tych 5 akrów w zadbany trawnik. 1,5 akra jest nawadniane z przodu.

#4 ·
Dzięki wam. @The_iHenry, Bez triplexu. Pociągnąłem za spust w Scag Tiger Cat II z systemem mulczowania. Tnie do 1 cala w krokach co 1/4 cala.

Ta maszyna pięknie pocięła liście.

Nadal muszę przyzwyczaić się do skręcania. Moja gleba jest bardzo miękka, więc staram się robić skręt w punkcie K i naprawdę przesadzać ze skręcaniem.

Nadal rozważam moje pomysły na nawadnianie. Jestem blisko do momentu, w którym muszę położyć trochę pre-m. Próbowałem dowiedzieć się, czy mogę obejść się tylko z opryskiwaczem ciągniętym i nie martwić się o nawadnianie.

Jest dużo koniczyny, a trawa jest rzadka. Powinienem móc zdobyć więcej narzędzi w ten weekend, aby pobrać próbki gleby.

Zamierzam zainstalować zbiornik na wodę o pojemności 1000 galonów, który będzie zbierał całą wodę spływającą z nowo budowanego warsztatu. Użyję tej wody do nawadniania tylnej połowy w razie potrzeby. Drugą połowę wykorzystam pompę studzienną do nawadniania.

Mój teść dał mi swój stary czterokołowiec, który wymaga remontu gaźnika. To właśnie zamierzam wykorzystać do ciągnięcia małych przyczep i przedmiotów po posesji. Zamierzam też założyć na niego opony do trawników.

#5 ·
Zapomniałem dodać, że dzika przyroda jest tu niesamowita. Dodałem karmnik dla ptaków z tyłu posesji. Właśnie kupiłem trochę ogólnej dzikiej paszy dla ptaków i włożyłem ją do zwykłego karmnika wiszącego na drzewie.

Oficjalnie zaadoptowałem (sarkazm) jastrzębia, który przychodzi na posesję w każdą sobotę i niedzielę od ostatnich 3 tygodni. Może tu być częściej, ale to są dni, w których zazwyczaj tu jestem. Wcale się nie wstydzi. Zamierzam skupić się na upewnieniu się, że to środowisko nie zmieni się dla niego zbytnio i sprawię, że będzie wracał. Martwię się o warsztat, ponieważ wiem, że lubią naturalną ziemię i spokojne otoczenie.

#6 ·
Mam jednego, który przesiaduje na moim podwórku i kilka razy dziennie przelatuje nad nim w ramach swojej normalnej trasy łowieckiej. Nie mogę pozwolić moim kurczakom na swobodne poruszanie się ze względu na niego. W zeszły weekend widziałem również bielika amerykańskiego goniącego rybołowa nad domem mojego sąsiada. Myślę, że walczyli o gniazdo lub terytorium. Z pewnością miło jest widzieć dziką przyrodę! Masz tam piękne i spokojne miejsce.

#8 ·
Myślę, że zarządzanie trawnikiem będzie dość trudne, gdy dom będzie remontowany. Rozbudowujemy dom z tyłu posesji, co oznacza, że ​​większość już zainstalowanego nawadniania będzie musiała zostać wyciągnięta.

Zacząłem więc pracować nad innymi rzeczami. W ciągu ostatnich kilku tygodni zainstalowałem moje pierwsze ogrodzenie. Zapomniałem zrobić zdjęcie gotowego produktu, ale to była fajna robota.

To był odcinek 300 stóp.... pozostałe boki mają głębokość 900 stóp. Powinno być jednak całkiem fajnie

#9 ·
Jedną rzeczą, w którą wierzę, że osoby zarządzające murawą powinny być ekspertami, jest umiejętność samodzielnej interpretacji prognozy pogody. Tutaj, w Houston, podczas tego przejścia między jesienią a wiosną, znak zachmurzenia wraz ze stałym i silnym wiatrem z południa jest oczywisty. Deszcz nadchodzi wkrótce i nie należy dać się złapać z opuszczonymi spodniami.

Poprzedni właściciel domu ma 3 x 50 funtów worków 16-6-12.

Ponieważ nie miałem czasu na myślenie i przybyłem na posesję tuż przed tym, jak zdałem sobie sprawę, że deszcz nadchodzi wcześniej niż myślałem, wrzuciłem worek nawozu do ściany za rozsiewaczem i zacząłem iść.

Położyłem ekstremalnie lekką dawkę, być może gdzieś między 0,10 a 0,15 funta N na 1000 stóp kwadratowych. Musiałem rozsypać ten 50-funtowy worek na 2-3 akrach.

Do czasu, gdy będę miał środki finansowe na uruchomienie odpowiedniego systemu nawadniania, wierzę, że próba bycia meteorologiem i zrzucanie nawozu przed średnim deszczem będzie na razie najlepszą drogą naprzód.

Teraz, rozsiewając ekstremalnie lekką dawkę, oczywiście zazielenienie nie nastąpi przez jakiś czas lub nie zrobi różnicy, ponieważ jest zbyt lekkie. Moja logika mówi, że jeśli będę nadal rozsiewał ekstremalnie lekką dawkę przed opadem deszczu. Ostatecznie ujawni się trwały efekt nawozu o powolnym uwalnianiu. Wolałbym być tutaj żółwiem niż zającem, ponieważ 1, położenie wysokiej dawki to $$. A po drugie, zmniejszam szanse na poparzenie lekką dawką.

W tej chwili mój trawnik to prawdopodobnie 50% koniczyny, poa anna i trochę dziwnie wyglądającego św. Augustyna w bardzo tylnej ćwiartce posesji.

Poprzedni właściciel w pewnym momencie wysiał różne nasiona bermudy.

Mój pierwszy plan ataku to po prostu karmienie podwórka, kiedy tylko mam okazję, cierpliwość i zobaczenie, co wyrośnie.

Pierwsze koszenie sezonu odbędzie się w ten weekend.

#11 ·
@Deltahedge Cześć sąsiedzie. Dziękuję za miłe słowa.

Zrobiłem w tym roku pierwsze koszenie sezonu. Zajęło 4 godziny....i 5 galonów benzyny. Pewnie będę musiał zainwestować w dmuchawę do liści na benzynę. 1 bateria w moim Milwaukee już nie wystarczy.

Na terenie posesji rozrzucone są różne rodzaje bermudy, ale najlepszy gatunek, o ile mogę ocenić, znajduje się tuż obok stosu do spalania.

Byłbym szalony, gdybym powiedział, że myślałem o sadzeniu. Ale w sumie mogę spróbować to zrobić, biorąc pod uwagę, że obszary na moim podwórku to prawie sama ziemia. A jeśli zasadzę, łatwiej będzie podlewać na początek, ponieważ jest to ograniczone do małego obszaru.

Przyciąłem przedni ogród na 1"

Tylne podwórko dostało 1,5 cala.

#12 ·
Roboty w domu postępują... Coraz bardziej swędzi mnie, żeby tu zamieszkać, z każdym dniem. Zdałem sobie też sprawę, że podwórko zarasta ostami i na razie nic z tym nie mogę zrobić. Próbuję znaleźć selektywne rozwiązanie po wschodach, ale na razie nie wchodzi to w grę.

Zamówiłem przyczepę za 17 stóp sześciennych do mojego quada. Jak tylko przyjdzie, zacznę wyrównywać sporo miejsc wokół podwórka. Zamówię około 10 jardów piasku murarskiego i zabiorę się do roboty. Mogę nawet rozważyć glinę, wiem, że brzmi to szaleńczo, ale moja gleba to bardziej piasek niż glina. Woda wchłania się super szybko, a gdy jest sucha, jest miękka, gdy jest mokra, jest rozmokła lol

#13 ·
Kupiłem sobie nowy holownik. Opryskiwacz przyczepiany o pojemności 101 galonów.

Musiałem podjąć tu wewnętrzną decyzję, teraz na kilku obszarach trawa rośnie całkiem dobrze, z kilkoma słabymi punktami. I oczywiście najlepszym sposobem na zwalczanie chwastów jest solidny plan nawożenia i uprawa trawy.

Jednak wyprzedzam przysłowiowy karabin, ponieważ inwazja sandburów jest tak zła. W lipcu urodzi się noworodek i postaram się je zlikwidować do końca roku.

Zamierzam spryskać prawdopodobnie 75% powierzchni. Zapłaciłem 250 dolarów za Dithiopyr L. Butelka, którą dostałem, wystarcza tylko na 4 akry przy dawce na etykiecie, czyli 2 pinty na akr. Prawdopodobnie zastosuję 1 pintę na akr, a następnie za kolejne 6 tygodni zastosuję kolejną aplikację.

Moim największym zmartwieniem jest brak możliwości podlania. Po prostu spróbuję i zobaczę, co się stanie.

#18 ·
Szczerze mówiąc, chłopaki, jeszcze nie uruchomiłem opryskiwacza. :( Oprócz próby zarządzania trawnikiem w weekendy, przebudowuję F250 7.3L Powerstroke mojego teścia z 2002 roku. Jestem około 2 tygodni od ukończenia tego projektu.

Muszę włączyć opryskiwacz i upewnić się, że pasuje do tabeli kalibracji, którą mam w instrukcji. Jeśli chodzi o modyfikacje, dowiem się dopiero, gdy go włączę i zacznę używać. Jestem pewien, że będzie kilka rzeczy, które będę chciał zmienić. Miłą rzeczą w tej pompie jest to, że jeśli mój regulator jest ustawiony poniżej 60 PSI, pompa będzie nadal działać, gdy nie będzie rozpylać.

Wstrzymuję się z opryskiem czegokolwiek, dopóki nie wyrównam kilku kolein na podwórku, co planuję rozpocząć w lipcu. Zamierzam dostać pełny ładunek ciężarówki (około 12 jardów) i będę musiał wziąć wolne w pracy, ponieważ jak tylko dostanę ten piasek murarski, nie przestanę, dopóki go nie będzie.

Zamierzam użyć przyczepy AgFab 17 Cu. Ft. do przewożenia piasku. Następnie po prostu zbiję piasek za pomocą grabi do wyrównywania, które mam. Nie potrzebuję niczego masywnego do rozpylania piasku, ponieważ te koleiny są raczej odizolowane. Zawsze, gdy przycinałem drzewa, Arborysta robił wszystko, co w jego mocy, aby zminimalizować wpływ sprzętu na podwórko.

Po wypełnieniu kolein zamierzam zacząć używać trochę MSMA i Dithiopyr L. Ale naprawdę chcę najpierw kupić mniejszy opryskiwacz i wypróbować naprawdę mały, zlokalizowany obszar, aby przetestować MSMA i poczuć się z nim komfortowo.

Na chwilę obecną karmię części mojego trawnika nawozem o powolnym uwalnianiu. Biorę mój 50-funtowy rozsiewacz i po prostu chodzę z nim po 5 akrach. lol Po prostu staram się upewnić, że trawa dostaje swoje dobre rzeczy, zanim zacznę celować w te chwasty i wypełniać koleiny.

#19 ·
Buffalolawny said:
Are you looking into a tow behind gang reel mower for such a large acreage?
Na razie nie. Myślę, że te kosiarki bębnowe są jak tłum kosiarek bębnowych, prawda? Na początku na nie patrzyłem, ale mogę sobie tylko wyobrazić, jak często musiałbym ostrzyć te ostrza, biorąc pod uwagę cały ten syf na moim trawniku. Nie jest to warte niczego związanego z kosiarką bębnową... jeszcze lol. Może pewnego dnia.

#20 ·
Te ostrza mają na sobie tylko 6 godzin....są to standardowe ostrza z "optymalną" ilością uniesienia. Według Scag, optymalne uniesienie to takie, które zapewnia najlepszą równowagę podczas cięcia, niezależnie od tego, czy jest mokro, czy sucho.

Zamówiłem zestaw ostrzy o niskim uniesieniu, które mają grubość 1/4 cala. Mają one również krawędź tnącą po obu stronach ostrza. I bez zamachu. Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać dłuższą żywotność tych ostrzy. Ponieważ to wgniecenie w ostrzu było tak złe, że nie mogłem ich włożyć w ten obszar, chyba że usunąłem materiał z reszty ostrza.

#21 ·
Miałem dziś na trawniku małe stworzonko. Ładne małe jelonki. Mam tu trochę drewna i ziemi, a tam wysoka, gęsta trawa. Te jelonki pojawiają się w czerwcu i lipcu. Myślę, że zacznę zostawiać ten obszar nienaruszony na jakiś czas, aby zapewnić im bezpieczeństwo.

Mieszkam kilkaset stóp obok lasu państwowego.

#22 ·
Co za rozczarowujący rok. Dom wciąż nie jest gotowy. Miał być gotowy na początku września, a dom wciąż nie ma cegieł, a HVAC jest w 50%. Wnętrze domu to wciąż tylko patyki.

To była wyczerpująca walka z wykonawcą, ale mam nadzieję, że w końcu udało nam się ich nakłonić do wykończenia tego domu.

Trawnik został zaniedbany. Nie miałem możliwości podlewania trawy. Miałem zamiar zainstalować nawadnianie w przedniej połowie posesji, ale w rzeczywistości musieliśmy kupić ładniejsze przedmioty do domu, ponieważ tańsze rzeczy nie miały ETA na ponowne pojawienie się w magazynie.

Nie miałem jeszcze okazji uruchomić mojego opryskiwacza przyczepnego. Zmieniłem ostrza w mojej kosiarce Scag na ostrza o niskim podnoszeniu. Ostrzenie po 6 godzinach (2 koszenia) pozwoliło mi znacznie lepiej przedłużyć żywotność ostrza. Mam mniej wybuchów. A te rzeczy koszą więcej trawy bez blokowania.

Jest jeden minus ostrzy o niskim podnoszeniu, nie mogą one bardzo dobrze ani daleko wyrzucać ścinków trawy podczas koszenia wysokiej trawy, w zasadzie cięcie skóry głowy. Jeśli jednak będziesz trzymać się zasady 1/3 cięcia, wszystko będzie dobrze. Ostrze z założenia nie generuje niezbędnego podnoszenia, aby ładnie wyrzucać ścinki.

W ten weekend instaluję na Scagu wyrzutnię sterowaną przez operatora. Zasadniczo mogę mulczować trawę zamiast wyrzucać ją na bok, co pomoże mi zapobiec leżeniu ściętej trawy na świeżej trawie.

Życie tutaj to w tej chwili marzenie. Zakładam się, że będziemy w domu gdzieś na początku przyszłego roku.

#23 ·
Rozumiem Twój ból związany z opóźnieniami w budowie. Nasza nieruchomość stała bezczynnie do zeszłego tygodnia, kiedy to w końcu pojawił się człowiek od betonu, po tym jak jego sprzęt stał tam przez 3 tygodnie. Wykonał swoją pracę w jeden dzień, a potem musiał czekać na inspekcję. Kiedy wyleje fundamenty i wykończy fundament pod rozbudowę, możemy czekać na cieśli, którzy rozpoczną główną część pracy. Od maja mamy wjazd na podwórko kratownice dachowe.

#24 ·
Cóż, krótko mówiąc, jeśli chcesz, żeby praca została dobrze wykonana, zrób to sam. Skończyłem jako własny kierownik budowy domu i ukończyłem go 31 maja. W końcu udało mi się wprowadzić żonę i dziecko do domu 1 kwietnia. Mam teraz dużo narzędzi stolarskich, piłę stołową, piłę ukośnicę, poziomice, gwoździarki i różne inne rzeczy. Całą pracę wykończeniową zrobiłem sam. Jednocześnie zleciłem podwykonawcom instalacje MEP, malowanie i płyty gipsowo-kartonowe itp.

To była straszna walka. Przez ostatnie 3 tygodnie przed 31 maja pracowałem w domu przy rozkładanym stole i spałem na materacu pneumatycznym. Pracowałem nad domem wieczorami. W ostatnim tygodniu chodziłem spać około 3-4 rano i wstawałem o 8 rano do pracy.

To był decydujący moment w moim życiu i nie życzę nikomu, żeby musiał przez to przechodzić. Ale musiałem to zrobić, ponieważ nie chciałem, żeby moja żona musiała iść na kompromis we wszystkim, czego chciała. Dzięki temu, że ja wykonywałem pracę, dostała wszystko, czego chciała.

Oto mały rzut oka na część dzienną. Ma 40 stóp głębokości i 35 stóp szerokości.

#25 ·
Przechodzimy do ogrodu. Zamierzam pokryć 85 stóp kwadratowych trawnika nawadnianiem. 40 stref. 2 kontrolery.

Instalacja rozpocznie się w czerwcu. Następną rzeczą będzie sprawdzenie cen nawozów. Nie spojrzałem na nie nawet, biorąc pod uwagę całe szaleństwo, które się dzieje. Być może sprowadzę trochę trawy bermudzkiej "Celebration" i po prostu rozświetlę ją nawozem.

Myślę, że będę musiał zaorać lub napowietrzyć niektóre obszary wokół drzew. Gleba na głębokości dwóch stóp jest jak betonowa glina, ale niektóre z tych opuszczonych obszarów są po prostu zagęszczone na śmierć z jakiegokolwiek powodu. Muszę to rozbić i sprawić, by się rozprzestrzeniło.

#26 ·
Zainstalowano nawadnianie na dużej części trawnika. Mam 38 stref i obsługuję je za pomocą metalowej obudowy Hunter HCC.

Wykonuję 20-minutowy bieg podstawowy z przodu. Zamierzam w ciągu najbliższych kilku miesięcy wprowadzić murawę Celebration Bermuda i po prostu ją namaczać.

Nie mogę obsadzić całego podwórka darni, ponieważ nie mógłbym go wystarczająco szybko podlać, aby utrzymać go w wilgoci. Będzie powoli i stabilnie