Szczerze mówiąc, chłopaki, jeszcze nie uruchomiłem opryskiwacza.

Oprócz próby zarządzania trawnikiem w weekendy, przebudowuję F250 7.3L Powerstroke mojego teścia z 2002 roku. Jestem około 2 tygodni od ukończenia tego projektu.
Muszę włączyć opryskiwacz i upewnić się, że pasuje do tabeli kalibracji, którą mam w instrukcji. Jeśli chodzi o modyfikacje, dowiem się dopiero, gdy go włączę i zacznę używać. Jestem pewien, że będzie kilka rzeczy, które będę chciał zmienić. Miłą rzeczą w tej pompie jest to, że jeśli mój regulator jest ustawiony poniżej 60 PSI, pompa będzie nadal działać, gdy nie będzie rozpylać.
Wstrzymuję się z opryskiem czegokolwiek, dopóki nie wyrównam kilku kolein na podwórku, co planuję rozpocząć w lipcu. Zamierzam dostać pełny ładunek ciężarówki (około 12 jardów) i będę musiał wziąć wolne w pracy, ponieważ jak tylko dostanę ten piasek murarski, nie przestanę, dopóki go nie będzie.
Zamierzam użyć przyczepy AgFab 17 Cu. Ft. do przewożenia piasku. Następnie po prostu zbiję piasek za pomocą grabi do wyrównywania, które mam. Nie potrzebuję niczego masywnego do rozpylania piasku, ponieważ te koleiny są raczej odizolowane. Zawsze, gdy przycinałem drzewa, Arborysta robił wszystko, co w jego mocy, aby zminimalizować wpływ sprzętu na podwórko.
Po wypełnieniu kolein zamierzam zacząć używać trochę MSMA i Dithiopyr L. Ale naprawdę chcę najpierw kupić mniejszy opryskiwacz i wypróbować naprawdę mały, zlokalizowany obszar, aby przetestować MSMA i poczuć się z nim komfortowo.
Na chwilę obecną karmię części mojego trawnika nawozem o powolnym uwalnianiu. Biorę mój 50-funtowy rozsiewacz i po prostu chodzę z nim po 5 akrach. lol Po prostu staram się upewnić, że trawa dostaje swoje dobre rzeczy, zanim zacznę celować w te chwasty i wypełniać koleiny.