Szukam wskazówek, ponieważ wciąż jestem na etapie początkującego w pielęgnacji trawnika. Mam jeden fragment (na szczęście mały), który sprawia mi trudności. Wiem, że trzeba go wyrównać i planuję to zrobić, zanim ponownie zasieję lub dosieję. Moje pytanie brzmi: czy zabiłbyś ten fragment trawnika i zaczął od nowa, czy pozwoliłbyś mu przetrwać lato, mocno napowietrzył i wyczesał, dodał ziemi i wyrównał cały fragment, a następnie dosiał na jesieni?
Zrobiłem badanie gleby, które wykazało, że mam niedobór N-P-K. Wiosną dodałem ziemię i nasiona z nawozem startowym Scotta i RGS - część nasion wzeszła, ale wygląda na to, że mam całą masę chwastów i chwastów rosnących na tym obszarze. Pierwsze zdjęcie jest sprzed dodania ziemi i nasion, a ostatnie z początku tego tygodnia.

Zrobiłem badanie gleby, które wykazało, że mam niedobór N-P-K. Wiosną dodałem ziemię i nasiona z nawozem startowym Scotta i RGS - część nasion wzeszła, ale wygląda na to, że mam całą masę chwastów i chwastów rosnących na tym obszarze. Pierwsze zdjęcie jest sprzed dodania ziemi i nasion, a ostatnie z początku tego tygodnia.