W jednym konkretnym miejscu na podwórku każdego roku mam turzyce i każdego roku traktuję je Sedge Hammerem i znikają, tylko po to, by wrócić później w roku i/lub w następnym sezonie. Jaka jest sztuczka, aby zakończyć ich istnienie?
Zdecydowanie potrzebowałem tego samouczka. Czy używasz więc wyłącznie Blindside do swojej aplikacji? Jakie są twoje wyniki?Amoo316 said:Mówiłem to już wcześniej i nie zostało to najlepiej przyjęte. Turzyce wciąż wracają, ponieważ Halosulfuron (SedgeHammer) to nic innego jak obalenie.
Matt z Grass Factor ma cały film wideo na temat tego, jak naprawdę pozbyć się turzyc na dobre. Przedstawia WIELE odmian programów, które ostatecznie zabiją je w twoim ogrodzie. Rok po roku upuszczanie Halo na to to tylko plaster i nie rozwiązuje rzeczywistego problemu.
Osobiście poszedłbym w
Sulfentrazon 4oz w marcu
Sulfentrazon 4oz w kwietniu
Sulfentrazon 4oz w maju
Halo w czerwcu/lipcu w razie potrzeby.
Sulfentrazon ma efekt pre-M na turzyce i ma lepsze działanie resztkowe w połączeniu z Halo, aby uzyskać większą siłę zabijania jako późny sezon "o cholera, nic nie zrobiłem, teraz mam turzyce".
Oto film.
[media]https://www.youtube.com/watch?v=20GHnEa8L0Q[/media]
A także głównym składnikiem aktywnym w Blindside jest Sulfentrazon (Dismiss) z innym Sulf-Urea w przeciwieństwie do czegoś takiego jak Dismiss NXT
Nie, około 30 sekund po rozpoczęciu filmu Matt wspomina Blindsind, ale mówi również, że jest skuteczny tylko dlatego, że zawiera wystarczającą ilość sulfentrazonu. Używam dawki 4oz/akr dla sulfentrazonu i 0,03oz/1000 dla Halo.GA250 said:Zdecydowanie potrzebowałem tego samouczka. Czy używasz więc wyłącznie Blindside do swojej aplikacji? Jakie są Twoje wyniki?
:thumbup: Wiele polecanych produktów jest takich. Zobacz, czego chcesz użyć, wyszukaj składnik aktywny i sprawdź, czy istnieje odpowiednik generyczny o takim samym lub wyższym stężeniu za mniejsze pieniądze.TampaBayFL said:Ten Agrisel to świetna oferta.....Przejdę na niego. Ma ~30-krotne stężenie AI w Sedge Ender, ale kosztuje tylko 4-krotnie więcej.
Celcius to jedyny markowy produkt, który mam w swoim pojemniku do przechowywania. Wszystko inne to leki generyczne. Większość z nas nie idzie do sklepu i nie kupuje markowego roundupu, nie ma powodu, żeby robić to z czymkolwiek innym imo.TampaBayFL said:Absolutnie. Przeszedłem w większości na leki generyczne, ale jest kilka markowych produktów, których trzymam się z wygody i przyzwyczajenia😊
Z jaką dawką /1000 stosujesz Agrisel? Jeśli moja matematyka jest poprawna (co prawdopodobnie nie jest), myślę, że to 0,33 uncji/1000?Amoo316 said::thumbup: Wiele polecanych produktów jest właśnie takich. Zobacz, czego chcesz użyć, wyszukaj składnik aktywny, sprawdź, czy istnieje odpowiednik o takim samym lub wyższym stężeniu za mniejsze $$$.TampaBayFL said:Ten Agrisel to świetna okazja.....Przejdę na niego. Ma ~30-krotne stężenie AI w Sedge Ender, ale kosztuje tylko 4x więcej.
Zatem maksymalna dawka roczna wynosi 12 uncji/akr/rokZoysiaBoysia said:Z jaką dawką /1000 stosujesz Agrisel? Jeśli moja matematyka jest poprawna (co prawdopodobnie nie jest), myślę, że 0,33 uncji/1000?
To jest bardzo zbliżone do tego, czego używam do leczenia punktowego za pomocą SedgeEnder (który ma ten sam składnik aktywny, ale 1/30 stężenia). Używam 6 oz/gal na około 1k powierzchni i to daje 0,2 oz, gdyby ktoś miał użyć Agrisel.Amoo316 said:Więc maksymalna roczna dawka to 12oz/akr/rokZoysiaBoysia said:Z jaką dawką /1000 stosujesz Agrisel? Jeśli moja matematyka jest poprawna (co prawdopodobnie nie jest), to myślę, że .33 oz/1000?
Leczenie punktowe możesz stosować 6oz/akr lub 4oz/akr, jeśli mieszasz z kickerem. Zmień 6 na dowolną dawkę, jaką chcesz zastosować i rozwiąż dla X. (Pomnóż na krzyż, a następnie podziel)
Lubię po prostu ustawić prosty stosunek:
![]()
6 x 1000 = 6000 / 43560 = .14oz
Sedge Ender to jeden z tych produktów, które nie mają dla mnie większego sensu, może coś przeoczyłem?TampaBayFL said:To jest bardzo zbliżone do tego, czego używam do miejscowych zabiegów z użyciem SedgeEnder (który ma ten sam składnik aktywny, ale 1/30 stężenia). Używam 6 uncji/gal na około 1k powierzchni, co daje 0,2 uncji, jeśli ktoś miałby użyć Agrisel.
Przy pełnym ujawnieniu, jestem nieco powyżej dawki na etykiecie, używając 6 uncji na galon, ale zaokrąglam w górę z 5,5.