Lawn Care Forum banner

Zerwać trawnik

2.5K views 35 replies 13 participants last post by  S1010  
#1 ·
Jestem pewien, że niektórzy z was widzieli moje posty. Mój trawnik jest naprawdę bardzo zły. Około cztery lata temu zamówiłem nową ziemię i położyłem darń z trawy Kentucky bluegrass. Teraz jest zarośnięty chwastami i obumiera wszędzie. Myślę o zatrudnieniu kogoś, kto przyjdzie i po prostu wyrwie całą trawę i zacznie od nowa z nową ziemią i upewni się, że ziemia jest przetestowana i dobra, zanim położę nowe nasiona. Myślę, że tym razem chciałbym położyć nasiona. Co myślicie o zerwaniu trawnika?

Attachments

#5 ·
Z Twoich poprzednich postów wynika, że ciężko przechodzisz przez lato.
Zaczekaj, aż zobaczysz, czy odbije się po lecie, zanim podejmiesz decyzję.

Jeśli chcesz to zachować, musisz pozbyć się chwastów.
Jesteś w Ameryce i grasz na łatwym poziomie :p, więc możesz po prostu kupić przyzwoity środek chwastobójczy przed siewem, a następnie zastosować preparat przedsiewny w przyszłym roku.

Z tego, co słychać, myślę, że naprawdę chcesz, żeby ktoś pomógł Ci podjąć decyzję o renowacji.
Rozumiem Twoją frustrację z ostatnich czterech lat, zakładając, że możesz sobie na to pozwolić.

Nie musisz płacić komuś, żeby to wyrwał. To wcale nie jest takie trudne, żeby zrobić to samemu.
Spryskaj wszystko Roundupem, zgrab martwe rzeczy po kilku dniach, a następnie spryskaj ponownie, aby zabić wszystko inne, co odrasta.

Nadal będziesz musiał zastosować preparat przedsiewny w przyszłym roku i spróbować ustalić, co powoduje Twoje problemy.
Sąsiad pięknie wyremontował swój trawnik w zeszłym roku za pomocą hydroobsiewu, ale teraz ma ponad 50% trawy krabowej.

#10 ·
Wiele osób przeprowadza całkowitą renowację swojego trawnika. Potrzebujesz jednak odpowiedniego planu, zapisz go, aby mieć się czego trzymać. Być może nawet prowadź tutaj dziennik trawnika.

Jesteś już na dobrej drodze, robiąc test gleby.
Posłuchaj rady g-mana i upewnij się, że nawadnianie faktycznie zapewnia pełne pokrycie. Wykonaj stary proces z puszką po tuńczyku, aby zmierzyć obszary.

Sugerowałbym również, abyś wybrał elitarną mieszankę kostrzewy trzcinowatej zamiast wiechliny łąkowej.
Będzie lepiej w letnim upale niż KBG i mniej podatny na brązowienie. Możesz również dostać trochę z lepszymi problemami z chorobami/owadami.

Kostrzewa czerwona płożąca nie rozprzestrzenia się tak bardzo jak KBG, ale możesz rozważyć dodanie jej, a także życicy trwałej.

Ustal, w jaki sposób zamierzasz przygotować glebę do siewu.
A następnie zaplanuj zastosowanie preparatu przedwschodowego w przyszłym roku.

#11 ·
Myślę, że byłaby to strata czasu i pieniędzy. Masz tam mnóstwo trawy do pracy i jest to kbg, które rozprzestrzeni się na inne obszary. Zadbaj o odpowiednią wodę i pożywienie, zwalczaj chwasty i napraw to.
Jestem pewien, że niektórzy z was widzieli moje posty. Mój trawnik naprawdę bardzo się pogorszył. Około cztery lata temu dostarczono mi nową ziemię i położono darń z kostrzewy łąkowej. Teraz zarasta chwastami i wszędzie obumiera. Myślę o zatrudnieniu kogoś, kto przyjdzie i po prostu wyrwie całą trawę i zacznie od nowa z nową ziemią i upewni się, że gleba jest przetestowana i dobra, zanim położę nowe nasiona. Myślę, że tym razem chciałbym położyć nasiona. Co myślicie o wyrwaniu trawnika?
Moja jedyna rada z niedawnej przygody takiej jak Twoja. Z nowym siewem lub darni dodajesz dodatkową pracę, wprowadzasz więcej zmiennych i frustracji

Co chciałbym zrobić
Podlewanie - ustaw to. Upewnij się, że dostajesz wystarczająco dużo. Mam podobny obszar wzdłuż podjazdu, który muszę podlewać w krótkich cyklach, w przeciwnym razie mam dużo spływu.

Maksymalnie 1” tygodniowo ze względu na rachunek za wodę
Cena skacze przy każdych 10 tys. gal użytych powyżej X
Niektóre rodzaje traw sprawdzają się nawet przy 1”

Użyj tego przewodnika, bardzo pomocny

Zmierz trawnik, ustaw podlewanie
Zacznij uczyć się o odpowiednim czasie i ilości produktów.

Jeśli nie będziesz zadowolony do lipca przyszłego roku, możesz zaplanować renowację

#15 ·
Moja opinia - na pewno zrób test gleby. Opublikuj wyniki tutaj i pozwól ekspertom skomentować. Twoje pH może być bardzo nieprawidłowe, jeśli nigdy go nie sprawdzałeś (żadna ilość wody ani nawozu tego nie naprawi). Słabe pH sprawia, że ​​trawa jest znacznie bardziej podatna na choroby i inwazję chwastów. Test gleby może wykazać coś innego dziwnego... Jeśli pH gleby jest w porządku i nie ma innych czerwonych flag, musisz upewnić się, że Twoja gleba nie jest zagęszczona. Czy Twoja gleba zachowuje się jak gąbka i wchłania wodę, czy woda ma tendencję do gromadzenia się na niej? Jeśli się gromadzi, możesz chcieć napowietrzyć ją, zanim zrobisz cokolwiek innego.

Twój trawnik nie wygląda na tak duży... zależy od Ciebie, czy chcesz położyć darń, czy po prostu ponownie obsiać martwe części. Zrobiłem jedno i drugie. Jestem trochę zły na darń, którą kazałem położyć, ponieważ miała plastikową siatkę w warstwie gleby, która pomaga ładniej zwinąć darń, ale potrzeba wieczności, aby się rozłożyła po jej zainstalowaniu. Darń jest droższa i może wymagać trochę więcej wody w porównaniu do ponownego siewu. Darń to "natychmiastowa gratyfikacja". Nasiona potrzebują 3 do 4 tygodni, aby zacząć dobrze wyglądać, a duży deszcz może je zepsuć.

Myślę, że grzyb może być największym problemem, z którym się zmagasz, ALE najgorsza część lata powinna być już dla Ciebie za nami, więc zastosowanie fungicydu teraz prawdopodobnie nie jest najlepszym pomysłem. Martwe plamy, które masz, są naprawdę plamiste, tak jak widzę w mojej okolicy. Czekałem zbyt długo, aby zastosować mój fungicyd w tym roku, ale udało mi się całkiem dobrze wyzdrowieć. Myślę, że silna regeneracja była po części spowodowana 2 funtami azotu na 1000 stóp kwadratowych, które zastosowałem zeszłej jesieni, i 0,5 funta N, które zastosowałem tej wiosny.

Widziałem ten film i jestem ciekaw, co inni tutaj na forum o nim myślą. Myślę, że ten facet może coś wiedzieć o tym, jak ustalić czas stosowania fungicydów w oparciu o temperatury nocne, dzienne maksima i pomiary wilgotności atmosferycznej itp... co najlepsze, "zasada 150" jest dość łatwa do zapamiętania.
czy ktoś jeszcze uważa, że ​​to podejście ma sens?

#16 ·
Moja opinia - na pewno zrób test gleby. Opublikuj wyniki tutaj i pozwól ekspertom skomentować. Twoje pH może być bardzo nieprawidłowe, jeśli nigdy go nie sprawdzałeś (żadna ilość wody ani nawozu tego nie naprawi). Słabe pH sprawia, że trawa jest znacznie bardziej podatna na choroby i inwazję chwastów. Test gleby może wykazać coś innego dziwnego, co się dzieje.... Jeśli pH gleby jest w porządku i nie ma innych czerwonych flag, musisz upewnić się, że Twoja gleba nie jest zagęszczona. Czy Twoja gleba zachowuje się jak gąbka i wchłania wodę, czy woda ma tendencję do gromadzenia się na niej? Jeśli się gromadzi, możesz chcieć napowietrzyć ją, zanim zrobisz cokolwiek innego.

Twój trawnik nie wygląda na tak duży... zależy od Ciebie, czy chcesz położyć darń, czy po prostu ponownie obsiać martwe części. Zrobiłem jedno i drugie. Jestem trochę zły na darń, którą położyłem, ponieważ miała plastikową siatkę w warstwie gleby, która pomaga w ładniejszym zwijaniu się darni, ale potrzeba wieczności, aby się rozłożyła po jej zainstalowaniu. Darń jest droższa i może wymagać nieco więcej wody w porównaniu do ponownego siewu. Darń to "natychmiastowa satysfakcja". Nasiona potrzebują 3 do 4 tygodni, aby zacząć dobrze wyglądać, a duży deszcz może je zepsuć.

Myślę, że grzyb może być największym problemem, z którym się zmagasz, ALE najgorsza część lata powinna być już dla Ciebie za nami, więc zastosowanie fungicydu teraz prawdopodobnie nie jest najlepszym pomysłem. Martwe plamy, które masz, są naprawdę łatane, tak jak widzę je w mojej okolicy. Czekałem zbyt długo, aby zastosować mój fungicyd w tym roku, ale udało mi się całkiem dobrze wyzdrowieć. Myślę, że silna regeneracja była częściowo spowodowana 2 funtami azotu na 1000 stóp kwadratowych, które zastosowałem zeszłej jesieni, i 0,5 funta N, które zastosowałem tej wiosny.

Widziałem ten film i jestem ciekaw, co inni tutaj na forum o tym myślą. Myślę, że ten facet może mieć coś w kwestii tego, jak ustalić czas stosowania fungicydów w oparciu o temperatury nocne, dzienne maksima i pomiary wilgotności atmosferycznej itp... co najlepsze, "zasadę 150" jest dość łatwo zapamiętać.
czy ktoś jeszcze uważa, że to podejście ma sens?
Dziękuję. Zrobię test gleby. Powinien być test na obecność grzyba. To bardzo zaskakujące, że go nie ma.

#19 ·
  • Like
Reactions: mstrlucky74
#25 ·
Bioadvance nie jest zbyt skuteczny, potrzebujesz silniejszych fungicydów. Podlewaj i karm dużą ilością N, stosuj 0,25 funta na 1000 tygodniowo, a wróci. Kiedy zacznie ponownie umierać w przyszłym roku, opublikuj kilka zbliżeń zdjęć liści, aby ktoś mógł ci powiedzieć, jaki grzyb go zabija. Wyrywanie i dosiewanie to strata czasu, jeśli masz 100% kbg.

#26 ·
Bioadvance nie jest zbyt skuteczny, potrzebujesz silniejszych fungicydów. Podlewaj i karm dużą ilością N, rób 0,25 funta na 1000 tygodniowo, a wróci. Kiedy zacznie ponownie umierać w przyszłym roku, opublikuj kilka zdjęć z bliska ostrzy, aby ktoś mógł ci powiedzieć, jaki grzyb go zabija. Rozrywanie go i dosiewanie to strata, jeśli dostaniesz 100% kbg
Bardzo dziękuję. Czy nie muszę zweryfikować tego, co mam, zanim to potraktuję?

#31 ·
Więc za tydzień mamy około 50 osób. Moja żona zapytała, czy mógłbym coś zrobić, żeby trawa wyglądała trochę lepiej. Osobiście mnie to nie obchodzi. Nie nawoziłem od maja. Czy jest coś, co mogę zastosować, żeby wszystkie martwe (lub cokolwiek się dzieje) obszary były trochę bardziej zielone? LOL Dzięki.

#32 ·
Więc za tydzień mamy około 50 osób. Moja żona zapytała, czy mógłbym coś zrobić, żeby trawa wyglądała trochę lepiej. Osobiście mnie to nie obchodzi. Nie nawoziłem od maja. Czy jest coś, co mogę zastosować, co mogłoby sprawić, że wszystkie martwe (lub cokolwiek się dzieje) obszary będą trochę zielone? LOL Dzięki.
PetraMax Green Grass Paint - Zielona farba do trawy - Zielony spray do trawników dla martwych i uśpionych trawników, zielony spray do trawników, farba w sprayu do trawników, długotrwały koncentrat zielonego barwnika do trawników - Northern Deep Green - 32 oz Amazon.com