Lawn Care Forum banner

Kolejne kroki Coaching - Regeneracja trawnika bermudzkiego po robakach / grzybach / upale

1.4K views 8 replies 5 participants last post by  cldrunner  
#1 ·
To była trudna walka z moim trawnikiem w północnej Georgii w ostatnich miesiącach letnich. Stres cieplny, ale podlewałem konsekwentnie, a w tym tygodniu nadchodzą fale deszczu. Potraktowałem go na pluskwiaki i grzyby. Wczoraj ponownie testowałem na pluskwiaki i ponownie potraktowałem, ponieważ znalazłem jednego.

Po to wszystko, żeby powiedzieć, jak mogę pomóc tej trawie najlepiej się zregenerować i pozbyć się tych plam, podczas gdy sezon wegetacyjny wciąż trwa w pełni?

Attachments

#8 ·
Image

Image

Image

Image

Image

Aktualizacja: huragan Helene zrzucił właśnie 10 cali wody na mój trawnik. Całe lato walczyłem z grzybami i robakami i wiem, że nadchodzi uśpienie.

Zobacz załączone zdjęcia. Szukam rekomendacji i porad. Myślę, że grzyb jest nadal aktywny nawet po dwóch rundach Propikonazolu i jednej DiseaseEX (aplikowane w odstępie około dwóch tygodni).

Rozważam Headway G dla całego podwórka lub kombinację granulek Fertilome F Stop dla mniej zainfekowanych miejsc i płynu dla głównych plam.

Leczyłem powtarzalnie na robaki wojskowe, ponieważ były one również szczególnie straszne w tym roku.

Porady mile widziane i doceniane!
Image

Image

#9 ·
@mikecreates86
#1. Twoje ostrza kosiarki wymagają naostrzenia. Masz bardzo poszarpane cięcia.
#2. Z 15 tys. trawnika musisz spryskać swój fungicyd, jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze. Polecam opryskiwacz zaczepiany, jeśli masz kosiarkę samojezdną. Jeśli nie, polecam 4-galonowy elektryczny opryskiwacz plecakowy. To mam:

Ekonomiczny fungicyd, jeśli nie masz plam dolara, to:

Tak. Nadal masz grzyba i radziłbym leczyć co 14-30 dni, aż go opanujesz.
#3. Jeśli chcesz, aby Twoja trawa się wypełniła, potrzebujesz wody (drzewo ją wchłania), światła słonecznego (drzewo jest problemem) i azotu. Polecam badanie gleby i stosowanie azotu (4-8 funtów na 1000 tys. stóp kwadratowych) następnej wiosny i lata. Zapomnij o milorganicie. Musisz dostarczyć stały dopływ szybciej działającego azotu.

Właściwie Twój trawnik nie wygląda tak źle, z wyjątkiem tego pod drzewami. Nie sprawisz, że bermudy będą rosły w cieniu. Przytnij te drzewa. Powodzenia!