Lawn Care Forum banner

Nowe pytania dotyczące darni św. Augustyna - Pre-Emergent tak/nie?

1K views 1 reply 2 participants last post by  Redtwin  
#1 ·
Założyłem około 400 stóp kwadratowych darni Palmetto St. Augustine w moim podwórku 3 lipca, a kolejne 1200 stóp kwadratowych w moim przednim podwórku 24 sierpnia. Na obu okazjach przed położeniem darni położyłem trochę nawozu startowego na przygotowaną glebę.

Darni pięknie się ukorzeniła, otrzymuje obfite nawadnianie i jest koszona co 5-7 dni. Na początku kosiłem na 4", ostatnie kilka koszeń na 3,5", a teraz ustaliłem na 3,25". Nie jestem pewien, co jest najlepsze, ponieważ Neil Sperry mówi jedno, a Texas A&M drugie - jestem w DFW.

Dołączyłem kilka zdjęć tutaj - na drugim widać mniej więcej półkole obszaru, gdzie położono nową darń - to nie było całe moje przednie podwórko, tylko część, która obumarła z powodu powalonych drzew po burzy.

Image

Image

Image

W każdym razie, czytałem kilka wskazówek, aby nie stosować herbicydów jakiegokolwiek rodzaju przez cały rok, podczas gdy inni mówią, że można spokojnie coś położyć po 2-3 miesiącach.

Myślałem, że teraz nadszedłby czas na zastosowanie jesiennego nawożenia (czy są z tym jakieś problemy na nowej darni?), a następnie w następnym tygodniu lub tak, gdy spadną temperatury, zastosować mój preparat przedwschodowy (mam granulowany Barricade) i może trochę azoxy, ponieważ w zeszłym roku miałem obszar z widocznym TARR.

Myśli na temat tego schematu? Czy można położyć pre-em na nową darń, czy powinienem tego unikać?

#2 ·
Jeśli darń jest dobrze ukorzeniona, nie powinieneś mieć problemów z zastosowaniem preparatu przedsiewnego, o ile przestrzegasz instrukcji na etykiecie. Ponadto moja zasada dla SA brzmi: „kosić wysoko/kosić często”. Myślę, że 3,5 cala to minimum, które bym zastosował w przypadku Palmetto. 4 cale lub więcej byłoby lepiej, ale może się to różnić w Twojej okolicy.