Lawn Care Forum banner

Mogłem zabić mój trawnik!

3.9K views 21 replies 15 participants last post by  DiabeticKripple  
#1 ·
Cóż, w zeszłym tygodniu używałem mojego opryskiwacza plecakowego do rozpylania kwasu humusowego. Przewińmy do początku tego tygodnia i zauważam, że mój trawnik rośnie bardzo nierówno, a także miejscami brązowieje. Brązowy kolor nie dotyczy całej trawy, ale jest "mieszany". Widzę teraz, gdzie opryskiwałem obwód mojego trawnika, nadal jest zielony, ale nie rośnie tak szybko jak reszta trawnika. Czy jestem w czarnej d...? Czy moja trawa się zregeneruje?

#2 ·
Jest bardzo mało prawdopodobne, że zabiłeś swoją trawę, spryskując tylko kwasami humusowymi. Co zmieszałeś w opryskiwaczu plecakowym, zanim użyłeś go do kwasów humusowych?

#5 ·
Cincinnati guy said:
jha4aamu said:
Jest bardzo mało prawdopodobne, że zabiłeś swoją trawę, spryskując tylko kwasami humusowymi. Co zmieszałeś w opryskiwaczu plecakowym, zanim użyłeś go do kwasów humusowych?
Glifosat
Ding ding ding, zakładam się, że miałeś tego wystarczająco dużo, aby wpłynąć na trawę. Mam nadzieję, że było to wystarczająco rozcieńczone, aby trawa się zregenerowała. Jeśli nie, zniszcz to wszystko i zaplanuj na tym etapie jesienną renowację.

#7 ·
Przechodząc niedawno przez podobną sytuację, tak, to są oznaki uszkodzenia glifosatem. U mnie zaczęło się tak samo, brak wzrostu, brązowienie, ale po prostu powoli się pogarszało, aż zrobiło się całe brązowe.

#9 ·
john5246 said:
Cincinnati guy said:
jha4aamu said:
Jest bardzo mało prawdopodobne, że zabiłeś swoją trawę, spryskując tylko kwasami humusowymi. Co zmieszałeś w opryskiwaczu plecakowym przed użyciem go do kwasów humusowych?
Glifosat
czy ten wątek to trolling z naszej strony? :lol:
Image

#10 ·
Można ponownie użyć opryskiwacza zbiornikowego, w którym spryskałeś glifosatem, oto co zrobiłem:

1. Od razu wypłucz
2. napełnij i dodaj płynu do mycia naczyń
3. Pozwól mu postać w zbiorniku przez kilka nocy.
4. Ponownie wypłucz
5. Spryskaj obszar testowy, aby sprawdzić, czy coś umiera.
6. Jako dodatkowy środek ostrożności przy następnym oprysku użyj czegoś, co można zmyć do gleby. Innymi słowy, nie spryskuj niczego, co wymaga aplikacji dolistnej.

Inną opcją jest po prostu wydanie 15 $ i zakup oddzielnego opryskiwacza i oszczędzenie sobie kłopotów. Wiosną (ale nie tej wiosny z powodu fałszywej pandemii) mają wyprzedaż, w której dostajesz darmowy opryskiwacz zbiornikowy, gdy kupujesz duży rozmiar round-up. Miałem nadzieję dostać darmowy w tym roku, ale wydarzyła się ta wirusowa rzecz.

#11 ·
W przypadku większości czynności wykonywanych na trawniku, potrójne płukanie jest więcej niż wystarczające (w tym wąż). Nie ma potrzeby dodawania płynu do mycia naczyń ani pozostawiania na noc. Upewnij się, że czyścisz go natychmiast po użyciu, zamiast następnego dnia/tygodnia, aby uniknąć ciał stałych, które są trudniejsze do czyszczenia.

#14 ·
Cincinnati guy said:
Myślę, że człowiek uczy się przez całe życie. Idę kupić kolejny opryskiwacz tylko do rundupu!
To jest to, co robię. Mam 2-galonowy opryskiwacz pompowy dedykowany do glifo. Nic innego nie wchodzi do tego opryskiwacza, glifo nie wchodzi do żadnego innego urządzenia. Nie ufam moim zdolnościom czyszczenia.