Lawn Care Forum banner
301 - 320 of 2,465 Posts
@g-man @mantnyh Ma płyn do skrzyni biegów :). Nie mogłem też znaleźć dobrego sposobu na sprawdzenie pojemności oleju, więc zrobiłem to.

W instrukcji podano, że skrzynia biegów ma "pojemność oleju: 0,4 l (0,4 qt)". Znajduje się w sekcji "Olej do skrzyni biegów i hydrauliki", którą można znaleźć tutaj.

http://manuals.deere.com/cceomview/OMTCU22823_A9/Output/Index.html?tM=

Przechyliłem go na plecy i spuściłem go jak najwięcej do pojemnika pomiarowego. Okazało się, że jest to nieco mniej niż 0,4 l. Następnie po prostu wlałem 0,4 l z powrotem do skrzyni biegów.

Widziałem inne komentarze w dokumentacji, w których mówi się o napełnianiu do "dna otworu wlewowego" i innej terminologii. Ale moim zdaniem służy to po prostu do smarowania.

Thor865 said:
thesouthernreelmower said:
kur1j said:
@thesouthernreelmower Czy masz na myśli groomer?
Tak, to prawdopodobnie właściwa nazwa dla niego.
Ustawiam swój groomer na około 1/3 poniżej ustawienia hoc. Więc w tej chwili mam 0,6 hoc i 0,4 groomer. Używam go nie za każdym razem, zwykle co drugie koszenie.
Twój schodzi tak nisko? Jestem na poziomie około 0,5" a groomer jest tylko około 1/8" poniżej mojego HoC.

Flynt2799 said:
@afa Następną rzeczą, którą sprawdziłbym, byłby napęd łańcuchowy. Upewnij się, że napięcie nie jest zbyt duże. Spróbuj może zdjąć łańcuch, aby sprawdzić, czy skrzynia biegów w ogóle zaskoczy bez napięcia łańcucha/szpuli. To powinno pomóc zawęzić poszukiwania.

Kiedy ostatnio wymieniano płyny? Jak wyglądał płyn przekładniowy?
Napęd łańcuchowy jest dobry, niezbyt napięty. Dostosowałem szpulę z powrotem tak, aby w ogóle nie dotykała noża dolnego. Można było ją obrócić jednym palcem, ale i tak nie zaskakiwała. Silnik natychmiast się wyłącza. Nie jestem pewien, kiedy ostatnio wymieniano olej w skrzyni biegów, ale olej wyglądał dobrze, kiedy trochę wyjąłem.

Jakieś sugestie? Czy powinienem zdjąć łańcuch szpuli?

thesouthernreelmower said:

Zaraz nasmaruję i wymienię płyn w obudowie przekładni. Czy tego wszyscy używają?
Mam 180c i smaruję każdy kalamitkę smarem SD.

Do hygard masz zdjęcia hygard o niskiej lepkości, ale w instrukcji, jak sądzę, i używam tylko hygard.

A następnie olej silnikowy Turfgard 10w-30.

Rozważam skok na nadchodzącą aukcję Weeks, aby zdobyć kosiarkę bębnową JD. Rozumiem kwestię 180 vs 220 vs 260, ponieważ to oczywiście odnosi się do szerokości koszenia (18", 22" lub 26"). Ciekawi mnie, jakie są różnice między takimi modelami: 180, 180b, 180c, 180e, 180sl? Dzięki za wszelkie uwagi, chłopaki.

roundrockag said:
Rozważam skok na nadchodzącą aukcję Weeks, aby zdobyć kosiarkę bębnową JD. Rozumiem kwestię 180 vs 220 vs 260, ponieważ to oczywiście dotyczy szerokości koszenia (18", 22" lub 26"). Ciekawi mnie, jakie są różnice między takimi modelami: 180, 180b, 180c, 180e, 180sl? Dzięki za wszelkie uwagi, chłopaki.
Seria (A, B, C itp.) ma związek z "latami" modelu. Wątek zawiera podział na pierwszych kilku stronach. Seria E jest najnowsza i wykorzystuje konfigurację hybrydową. Silnik benzynowy, elektryczny bęben

301 - 320 of 2,465 Posts