Mam Hondę HRR216, którą mam dość naprawiać. Ma pięć lat. Napęd nie działa. Koła są łyse. Gaśnie podczas pracy i teraz nie mogę jej uruchomić. Więc przyglądam się serii HRX, chociaż jestem otwarty również na inne marki.
Istnieją trzy różne wersje systemu napędowego Hondy.OutdoorEnvy said:Cóż, napęd HRR i HRX217VKA to napędy pasowe dla systemu napędu własnego. HRX217HYA to system napędu wałem. Napęd wałem w zasadzie nie ma paska, który by się zużywał, więc wytrzyma dłużej i lepiej zniesie ciągłe użytkowanie. Dlatego jest w serii komercyjnej. Jednak napędy pasowe Hondy są naprawdę dobre. Miałem HRR216SDA, w którym pasek wytrzymał 15 lat, a potem sam go wymieniłem za koszt 12 dolarów.
Jeśli chodzi o Twój HRR, to prawdopodobnie pasek jest zły lub wypadł z toru, kabel również może być luźny lub zerwany. Jeśli chodzi o problemy z działaniem, możesz wykonać normalne czyszczenie gaźnika i sprawdzić, czy w przewodach paliwowych i zbiorniku nie ma żadnych zanieczyszczeń. To brzmi jak problem z paliwem, zakładając, że Twój ssanie działa normalnie. Jest mnóstwo filmów na YouTube pokazujących, jak to zrobić, więc spróbowałbym zrobić to sam, zanim wydasz dużo pieniędzy.
Mogę zasugerować kosiarkę komercyjną Toro? Mam taką z około 2012 roku z silnikiem Kawasaki. To bestia, ale prawdopodobnie przeżyje mnie. Prawdopodobnie sprzedam ją w ciągu najbliższego miesiąca, ponieważ mam teraz trawnik bermudzki.Movingshrub said:Więc, przyglądam się serii HRX, chociaż jestem otwarty również na inne marki.
Dzięki!OutdoorEnvy said:Cóż, ostatecznie chodzi o to, czego chcesz i na co cię stać. Wygląda na to, że włożyłeś w to wysiłek, więc jeśli sprawia to więcej problemów niż jest warte, to zwykle wtedy idziesz dalej. Mam HRX217VKA i powiedziałbym ci, że jest podobny do tego z wiosłem, które masz teraz. Mój teść ma taką samą kosiarkę jak twoja, wierzę. To HRR, ale ma zatrzymanie ostrza i system napędu wiosłowego. Napęd selekcyjny w moim HRX wydaje się działać tak samo, im dalej go wciśniesz, tym szybciej jedzie. Napęd selekcyjny w zasadzie pozwala ustawić maksymalną odległość wciskania, aby zmaksymalizować to, gdzie chcesz. Gdy obracasz pokrętło na szybszą prędkość, szary uchwyt wysuwa się bardziej, więc masz więcej odległości do wciśnięcia i będzie szybciej. Uważam, że jest naprawdę szybki i mam swój ustawiony na minimum. Podoba mi się jednak pozycja uchwytu, o wiele lepsza niż wiosło. Możesz owinąć kciuk i palce wokół całego systemu, więc masz napęd w dół jako ustawienie, które chcesz, trzymając kierownicę. Więc to tak, jakby to był jeden kawałek.