Lawn Care Forum banner

Zabieg herbicydowy jesienią

1 reading
3.7K views 4 replies 4 participants last post by  M32075  
#1 ·
Czy zawsze wykonujesz zabieg herbicydowy jesienią, nawet jeśli nie masz problemu z chwastami?

Tak naprawdę nie mam problemów z chwastami. Stosuję oprysk punktowy z Tenacity. Dwa tygodnie temu wykonałem aerację.

To pierwszy rok, w którym naprawdę robię to sam, więc jestem nowicjuszem.

#2 ·
Tradycyjne powschodowe herbicydy (Weed B Gon) wymagają obecności i aktywnego wzrostu chwastów. Jeśli nie ma chwastów, nie ma potrzeby opryskiwania.

Herbicydy przedwschodowe można stosować bez presji chwastów, ponieważ mają na celu powstrzymanie chwastów przed wzrostem i pojawianiem się w Twoim ogrodzie.

Przestałbym stosować punktowe zabiegi z użyciem Tenacity, ponieważ nie jest on przeznaczony do punktowych zabiegów na pospolite chwasty liściaste. Istnieją o wiele lepsze (i tańsze) opcje dla powschodowych herbicydów.

Oto świetna lektura, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Obejmuje ona większość podstaw pielęgnacji trawnika, które powinieneś śledzić i opanować. https://thelawnforum.com/viewtopic.php?f=9&t=1595

#4 ·
Zauważyłem mały wybuch w chwastach na moim podwórku w ciągu ostatnich kilku tygodni.
Jeszcze ich nie zidentyfikowałem. Czy powinienem zastosować coś w rodzaju demensions, aby zapobiec kiełkowaniu nowych chwastów, czy też potraktować je punktowo i zastosować środek przedwschodowy na wiosnę?

#5 ·
MacLawn said:
Zauważyłem mały wybuch chwastów w moim ogrodzie w ciągu ostatnich kilku tygodni.
Jeszcze ich nie zidentyfikowałem. Czy powinienem zastosować coś takiego jak demensions, aby zapobiec kiełkowaniu nowych chwastów, czy tylko potraktować je punktowo i zastosować środek przedwschodowy na wiosnę?
Możesz potraktować je punktowo teraz, środek przedwschodowy wczesną wiosną. Leczenie punktowe może nie zabić ich późną jesienią, ponieważ chwast musi aktywnie rosnąć, aby wchłonąć środek chwastobójczy.