Lawn Care Forum banner

Duże kępy martwego perzu

3.7K views 8 replies 5 participants last post by  Bogart  
#1 ·
Właśnie wprowadziłem się do nowego domu, a podwórko jest zarośnięte chwastami. Głównie jest to włośnica, dużo chwastów liściastych i trochę cibory. Jest kilka naprawdę dużych, grubych plam martwej włośnicy. Czy powinienem po prostu zostawić to w spokoju, a bermuda ostatecznie wypełni te obszary, czy spróbować je wyrwać? Jeśli je wyrwę, powstaną duże puste miejsca. Czy powinienem zrobić to wiosną i spróbować zasiać te obszary?

#2 ·
Czy Twoja trawa bermudzka jest już w stanie spoczynku zimowego? Czy planujesz zastosować preparaty przedsiewne na wiosnę? Czy pogodzisz się z gołymi plackami przez zimę? To naprawdę zależy od Twoich planów na przyszłość. We wrześniu zabiłem sporo trawy krabowej za pomocą preparatu Celsius i mam kilka dużych, gołych placków. Jednak moja trawa bermudzka śpi, więc tak bardzo mi to nie przeszkadza. Zastosowanie preparatu przedsiewnego na wiosnę zapobiegnie wypełnieniu tych obszarów przez trawę krabową, ale może również zapobiec ukorzenianiu się trawy bermudzkiej. Jakie są Twoje plany na wiosnę?

#4 ·
Movingshrub said:
Wyciągnij je, jeśli chcesz.
Nie wysiewaj żadnych nasion.
Zastosuj środek przedwschodowy w styczniu lub lutym.
Wygraj.
Solidne wykonanie. Możesz teraz zastosować PreM, jeśli chcesz, ale najprawdopodobniej będziesz mieć Poa, jeśli jeszcze go nie zastosowałeś.

#5 ·
Colonel K0rn said:
Movingshrub said:
Wyciągnij je, jeśli chcesz.
Nie wysiewaj żadnych nasion.
Zastosuj preparat przedwschodowy w styczniu lub lutym.
Wygraj.
Solidna egzekucja. Możesz teraz zastosować PreM, jeśli chcesz, ale najprawdopodobniej będziesz miał Poa, jeśli jeszcze go nie zastosowałeś.
Dobry punkt. Nie byłem pewien, jaka jest pora roku dla kiełkowania poa dla OP.

#6 ·
Tak, myślę, że można śmiało powiedzieć, że OP przegapił okno aplikacji, aby zapobiec Poa. Nadal położyłbym PreM, aby pozbyć się innych rzeczy, które jeszcze nie wykiełkowały. Jasnota purpurowa to zawsze paskudny chwast, który wydaje się rozmnażać, jeśli nie potraktujesz go od samego początku.

#8 ·
Nie marnowałbym czasu na ich wyrywanie. Zima je zabije i będzie wyglądać na martwe, jak wszystko inne przez zimę. Po prostu upewnij się, że na wiosnę zastosujesz trochę Pre Em, aby znacznie je zredukować na lato. Mój trawnik był całkowicie zarośnięty przez włośnicę. Położyłem dużą dawkę Pre Em i zredukowało to włośnicę tego lata o prawdopodobnie 90-95%.