Lawn Care Forum banner
161 - 180 of 459 Posts
bf7 said:
Green said:
bf7 said:
@JerseyGreens Rozmawiałem krótko z jednym ogrodnikiem. W jednym z miejsc poczułem od pracowników klimat "zejdź mi z pola". Myślę, że sadzą tam aligatory, żeby pozbyć się osób spoza klubu.

@Green dobra obserwacja - lato powoduje wszelkiego rodzaju dziwne zmiany w moim ogrodzie, więc to by mnie nie zdziwiło. Jeśli to nie chwast, zobaczę, czy żelazo pomoże.
Wygląda na to, że to KBG. Było badanie pokazujące, że żelazo nie pomogło zapobiec problemowi, gdy było stosowane przed rozprzestrzenieniem się żółknięcia. Pomogło jednak w regeneracji pod koniec.
To naprawdę interesujące. Nigdy bym się nie domyślił, że to KBG. Dzięki za radę!
Jeśli przyjrzysz się ostrzu, które jest żółte, wygląda jak ostrze KBG (ze względu na załamanie pośrodku).

Discussion starter · #164 ·
0,7 uncji / 1 tys. Azoxy
0,7 uncji / 1 tys. PPZ
6 uncji / 1 tys. Air 8
6 uncji / 1 tys. RGS
3 uncje / 1 tys. Humic 12

Tryb przetrwania! Powoli nabiera uśpionego wyglądu. Dużo wilgoci w powietrzu i glebie, więc uważam, że to bardziej grzyb niż susza. Chociaż jest kilka miejsc z ekstremalnym zagęszczeniem lub gdzie budowniczowie zostawili skały kilka centymetrów pod ziemią, które radzą sobie ze stresem cieplnym. Rewolucja nie była potrzebna w tym roku. Myślę, że wykonałem tylko 2 lub 3 głębokie nawadniania.

Cięcie 3/4" było przyjemne w chodzeniu, ale zaczęło wyglądać jak gówno, gdy nadszedł lipiec. Zauważyłem, że dłuższa zdrowa trawa ma tendencję do ukrywania brązowych, chorych źdźbeł. Kiedy kosiłem krócej, widziałem całe brzydactwo. Pozwoliłem mu odrosnąć i podniosłem wysokość koszenia z powrotem do 15/16". To w połączeniu z kilkoma nocami w latach 50. i wszystko zaczęło wyglądać lepiej.

Discussion starter · #166 ·
Slingblade_847 said:
No cóż, @bf7 ..... podwórko wygląda wspaniale! Presja chorób wydaje się raczej minimalna. Wygląda na to, że robisz właściwą rzecz ze swoimi aplikacjami. Tak trzymaj!!
Dziękuję bardzo, sir! Nie wiem, gdzie bym był bez fungicydów w tym roku. Prawdopodobnie planowałbym kolejny remont. Jest tu wręcz tropikalnie. Deszcz codziennie!

bf7 said:
Slingblade_847 said:
No cóż, @bf7 ..... podwórko wygląda wspaniale! Ciśnienie choroby wydaje się być dość minimalne. Wydaje się, że robisz właściwą rzecz ze swoimi aplikacjami. Tak trzymaj!!
Dziękuję bardzo! Nie wiem, gdzie bym był bez fungicydów w tym roku. Prawdopodobnie planowałbym kolejny remont. Było tu wręcz tropikalnie. Codziennie pada deszcz!
U mnie to samo bracie. Summer Patch spowodował ZNISZCZENIE! Nie miałem pojęcia, że SP tam był, dopóki nie było za późno i nie zrobiłem żadnych aplikacji zapobiegawczych. Lekcja została nauczona na własnej skórze.... Rozważam dodanie trochę PRG do złych miejsc, ponieważ dotyczyło to tylko jednej strony domu, która ma mniej słońca. Nie wiem....

Discussion starter · #171 ·
synergy0852 said:
Wygląda na to samo, z czym właśnie walczyłem/wciąż mogę walczyć. Myślisz o plamistości liści czy o czymś innym?
Nie jestem pewien co do identyfikacji. Oto zbliżenie. Zdjęcia w moim poprzednim poście zostały zrobione wczoraj. Skończyło mi się dzisiaj i wygląda na bardziej rozległe.

Wykonałem kuracyjne dawki Azoxy i propi 9 dni temu (jako leczenie zapobiegawcze). Planowałem kolejną aplikację Clearys za około 5 dni.

Jak walczyłeś ze swoim? A może poprawiło się samoistnie wraz ze zmianą pogody?

Spryskałem Clearys, ponieważ około tydzień wcześniej zastosowałem azoksystrobinę zapobiegawczo, zanim choroba uderzyła najmocniej. Myślę, że chłodniejsza pogoda zatrzymała ją w przeciwieństwie do fungicydu, ale nie jestem pewien. Planuję ponownie wyjść z azoksystrobiną jako opryskiem dolistnym dzisiaj wieczorem, wraz z pewnym środkiem owadobójczym i żelazem... Wciąż zastanawiam się, czy chcę ponownie poddać to regulacji, ponieważ pozwoliłem na to, mając nadzieję, że uda mi się to wyhodować i wypełnić uszkodzenia. Skłaniam się ku temu, żeby po prostu to zrobić, ponieważ koszę co drugi dzień maksymalnie, a w niektóre dni wygląda na zaniedbane już z dnia na dzień i koszę tylko po to, żeby to kontrolować. Jeśli spryskam TNex, nie zejdę z niego ponownie w tym sezonie, ponieważ uważam, że to nie jest dobre rozwiązanie. Czy Ty również podlegasz regulacjom?

Discussion starter · #175 ·
@synergy0852
@g-man
@JerseyGreens

Dzięki wszystkim za mądrość. Mam nadzieję, że to tymczasowe przebarwienia w porównaniu z chorobą. Tak czy inaczej, na razie rezygnuję z PGR. Myślę, że większość mojej ostatniej aplikacji T-Nex została zmyta, więc może to dobrze.

Być może wcześniej niż pierwotnie planowałem, przejdę do wertykulacji. Chcę zobaczyć, czy uda mi się pokonać 5 wózków Jersey'ego.

To samo dotyczy azotu. Próbowałem wytrzymać do września, ale... wygląda na to, że może skorzystać na jednym lub dwóch małych karmieniach, gdy wróci deszcz. W tym tygodniu wchodzimy w mały suchy okres.

Dowiedziałem się, że KBG to głodne zwierzę dla N... Nauczyłem się wiele z fragmentów arkusza kalkulacyjnego Pete'a po tym, jak wykona aplikację... facet zasadniczo stosuje N przez cały sezon (małe ilości i używa AMS vs. Mocznik do różnych celów). Facet położył tylko 0,4 funta N na K w ciągu ostatnich dwóch dni!! 🤓

Zdobądź to N!

Powodzenia z usuwaniem filcu kolego - masz więcej stóp kwadratowych, więc zdecydowanie powinieneś wyciągnąć więcej... jak powiedziałem, w tym tygodniu ma być sucho... nawadniaj to po usunięciu całego tego filcu. Uważniej obserwuj więdnięcie.

Discussion starter · #179 ·
Tak jest! Nie planowałem natychmiastowego wertykulowania. Nie mam jeszcze nawet mojej maszyny Greenworks (zamówionej w zeszłym tygodniu). Myślałem potencjalnie wczesny-środek sierpnia w przeciwieństwie do późnego sierpnia, wczesnego września, co było pierwotnym planem. Wszystko w zależności od pogody. Mój brak łatwego nawadniania ogranicza to, co mogę teraz zrobić.

Ziemia jest nasycona. Pozwalam jej trochę wyschnąć w tym tygodniu. Nie będę dotykał trawnika poza koszeniem. Azot może być w grze za tydzień lub dwa. Prawdopodobnie powinienem był go nakarmić wcześniej podczas okresu deszczowego. Woda pod mostem.

Patrząc w przyszłość, próbuję ustalić najlepszy czas / rytm dla wertykulacji, poziomowania piaskiem, jesiennego pre-emergentu i rozpoczęcia N blitz. Lato mija bardzo szybko.

Discussion starter · #180 ·
Człowieku, myślę, że @g-man miał rację w kwestii PGR powodujących moje problemy. Widzę teraz żółte linie. Zakładam, że jest to słaba aplikacja opryskiwacza PPZ i T Nex (nie choroba). Nawet gdybym nie zepsuł opryskiwacza, żałuję, że zrobiłem dolistną aplikację PPZ w wysokiej dawce późnym rankiem, pomiędzy aplikacjami T Nex.

Kamera nie radzi sobie najlepiej z wychwytywaniem tego - są dwie linie prostopadłe do linii nieruchomości.

161 - 180 of 459 Posts