Lawn Care Forum banner
21 - 40 of 83 Posts
Srebrny pro pojawił się na czas i w końcu zabrałem się za robienie zdjęć. Muszę jeszcze raz lub dwa razy przyciąć kosiarką rotacyjną hrx217, zanim wyjmę ją po raz pierwszy.

Ogólnie rzecz biorąc, pierwsze wrażenia są naprawdę bardzo dobre i warte swojej ceny. Po prostu czuje się jak wysokiej jakości narzędzie, solidne, ciężkie, wytrzymałe. Waży około 50 funtów i jest ustawiony tak, aby od razu po wyjęciu z pudełka ciął papier. Bęben ma szerokość 18 cali, 24 cale od zewnętrznego koła do zewnętrznego koła, a wałek ma może 15,25 cala szerokości. Regulacja wysokości koszenia jest reklamowana jako 0,5" - 2,25" z oponami 9", które dostałem. Rzeczywistej regulacji wysokości koszenia jeszcze nie mierzyłem, ale podejrzewam, że może zejść do około 3/8" .

View attachment 46697
View attachment 46698
View attachment 46696
View attachment 46695
Będziemy informować Cię na bieżąco o tym, jak tnie!

Ładne.

Ma to samo ustawienie wysokości co mój Masport Push Reel. Zauważysz, że im niższa wysokość koszenia, tym trudniej jest pchać.
Na kosiarce będą zachodzić na siebie ustawienia wysokości koszenia. 5 F - 1 R = 4 F - 3 R
Zmienisz plastikowy tylny wałek na metalowy. Będzie kosić o wiele lepiej.

Discussion starter · #24 ·
Gwiazda Hudsona dla „najlepszych”.
Z pewnością są drogie, ale niektórym udaje się znaleźć używane.
Naprawdę mi się to podoba. To coś w rodzaju własnej klasy, będąc ręczną kosiarką do greenów.

2400 $ to jednak dużo, żeby nie mieć fantazyjnych uchwytów jak ta druga kosiarka za 2700 $.

Discussion starter · #25 ·
Skosiłem trawę kilka razy za pomocą silver pro i jest to wszystko, czego chciałem i więcej! Zdecydowanie trening, nawet przy koszeniu małego podwórka, ale jakość cięcia i satysfakcja są tego warte.

Nie jestem fanem grabienia lub czyszczenia trawnika przed koszeniem, aby zapobiec zbieraniu przez kosiarkę luźnej ściółki lub patyków, ale to cena, jaką trzeba zapłacić, pracując z niską trawą bermudzką.

Następnym krokiem jest wyrównanie podwórka i koszenie niżej. Koszę na ustawieniu 3 z 5, co jest około 1/8 cala niżej niż drugie najniższe ustawienie mojej kosiarki rotacyjnej hrx 217.

Niedawno uzależniłem się od koszenia kosiarką bębnową w zeszłym roku po obsadzeniu trawnika szmaragdową zoyzią. Udało mi się utrzymać go na poziomie 1/2 cala za pomocą Earthwise 16”. Działa dobrze, bez efektu falowania, ale trzeba go kosić co 24-36 godzin. Ostatnio pracowałem dla klienta i ten klient miał kosiarkę bębnową, która nie ruszała się od dłuższego czasu. Była tam 2 lata temu i się nie ruszyła. To 18-calowy Smith and Hawken, nie mogę znaleźć żadnych informacji na jego temat, poza tym, że Scott's kupił Smith and Hawken w 2004 roku i całkowicie zlikwidował go w 2009 roku. Zauważyłem, że ma on praktycznie taką samą ramę jak model srebrny. Waży co najmniej 50 funtów, nóż dolny ustawia się tak samo, ma 6 ostrzy. Wyglądał na dość nowy, ale niektóre nakrętki i śruby są zerwane, więc zrobiłem to, co miałem, ponieważ nie można zamówić żadnych części zamiennych. Czy ktoś z was ma jakieś informacje na temat tej marki?

Attachments

Discussion starter · #28 ·
Niedawno uzależniłem się od koszenia kosiarką wrzecionową w zeszłym roku po obsianiu trawnika szmaragdową zoyią. Udało mi się utrzymać go na poziomie 1/2 cala za pomocą Earthwise 16”. Działa dobrze, bez efektu falowania, ale trzeba go kosić co 24-36 godzin. Ostatnio pracowałem dla klienta i ten klient miał kosiarkę wrzecionową, która nie ruszała się od dłuższego czasu. Była tam 2 lata temu i się nie ruszyła. To 18-calowy Smith and Hawken, nie mogę znaleźć żadnych informacji na jego temat, poza tym, że Scott's kupił Smith and Hawken w 2004 roku i całkowicie zlikwidował go w 2009 roku. Zauważyłem, że ma on praktycznie taką samą ramę jak model srebrny. Waży co najmniej 50 funtów, nóż dolny ustawia się tak samo, ma 6 ostrzy. Wyglądał na dość nowy, ale kilka nakrętek i śrub jest zerwanych, więc zrobiłem to, co miałem, ponieważ nie można zamówić żadnych części zamiennych. Czy ktoś z was ma jakieś informacje na temat tej marki? View attachment 49666 View attachment 49668
Szczerze mówiąc, silver pro to moja pierwsza kosiarka wrzecionowa i nie wiem, jak funkcjonują na wysokim poziomie.

To wygląda bardzo podobnie. Może to wcześniejsza iteracja, z której w jakiś sposób wyewoluował silver pro.

Informacje są naprawdę trudne do znalezienia. Prawie wszystko, co wiem, pochodzi z jednej strony internetowej, na której go kupiłem.

Prawdopodobnie tak, a może konstrukcja jest standardowa w przypadku kołowrotków pchających średniego poziomu. Ten, który mam, przetrwał działanie żywiołów, kto wie jak długo, dosłownie musiałem go wyciąć z powodu winorośli i małych drzew rosnących przez niego lol. Drzewo prawdopodobnie 5-6 lat lol.

Discussion starter · #30 ·
Prawdopodobnie tak, a może konstrukcja jest standardowa dla kosiarek pchanych średniego poziomu. Ten, który mam, przetrwał działanie żywiołów przez Bóg wie jak długo, musiałem go dosłownie wyciąć z powodu winorośli i małych drzew rosnących przez niego lol. Drzewo prawdopodobnie 5-6 lat lol.
Mam nadzieję, że to oznacza, że ​​srebrny pro żyje tak samo długo! Patrząc na to bliżej, koła, wałek, uchwyty, szpula, regulacja HOC i mała osłona czołowa oraz sposób, w jaki mocuje się za pomocą jednej grubej śruby na dole, wyglądają dla mnie dokładnie tak samo.

Jedyne naprawdę ogromne wizualne różnice to kolor i elementy regulacyjne po dolnych stronach.

Czy udało Ci się go ponownie uruchomić? Znalazłem schemat części dla srebrnego pro z numerami części, jeśli to pomoże:

Naprawdę mi się to podoba. To jakby w swojej własnej klasie, będąc ręczną kosiarką do greenów.

$2400 to dużo, żeby nie mieć fantazyjnych uchwytów jak ten drugi za $2700.
Fantazyjne uchwyty nic nie znaczą. Konstrukcja gwiazdy Hudson jest bardzo łatwa w użyciu. Miałem jeden przez kilka miesięcy, zanim zdałem sobie sprawę, że mój ogród jest za duży. Działało fantastycznie, świetne cięcie, świetne paski, po prostu za małe do mojego użytku.

Najlepszy jest prawdopodobnie ten:

Nie. Zbyt ciężki do regularnego użytku.

Najlepszy jest Webb WEH12R.
Image

Ale szerokość cięcia 12”? Myślę, że to i to, że nie jest bardzo dostępny w USA, to jedyne negatywy. W przeciwnym razie wygląda na to, że jest to najlepsza ręczna kosiarka bębnowa za te pieniądze, na pewno
Rozważałem sprowadzenie ich przez spedytora. Ale sama ich usługa kosztuje 300 dolarów. Nadal taniej niż Hudson i Falkenstien.

Aktualizacja
Jaki rodzaj kosiarki wrzecionowej był na zdjęciach w tej grupie? Myślę, że mam dokładnie taką samą, którą dostałem od klienta. Miała drzewo rosnące przez nią, ale ani grama rdzy. Jest naprawdę ciężka, więc sprawia wrażenie wysokiej jakości. Jedna, którą mam, to Smith & hawken. Jeśli twoja jest taka sama, czy wiesz coś o marce? Czy jest wyższej jakości, masz jakieś pojęcie o nowym koszcie? Wiem, że ma jeden gruby, ciężki nóż dolny. Wyczyściłem ten i dopiero teraz zaczynam go używać, ponieważ podnoszę wysokość koszenia. Zbyt mocno faluje przy 1/2", 5/8". Teraz poprawia się przy 3/4".

Discussion starter · #38 ·
Mam swoją drugą w historii kosiarkę bębnową, o której mówił Webb WEH12r @turfbro. Warto!

Używam jej od około miesiąca i naprawdę mi się podoba. 12” szerokości zajmuje dużo więcej czasu na koszenie. Nie mogę powiedzieć, że jest lepsza lub zastępuje moją silver pro.

Zalety (dla mnie)
Tania. Nawet z płaceniem 120+ $ za wysyłkę z Wielkiej Brytanii
Lekka, łatwa i przyjemna w użyciu
Regulacja bębna do noża dolnego za pomocą jednego kliknięcia
Geometria uchwytu
Pasy

Wady (dla mnie)
Tania. Nie zbudowana, aby przetrwać na zawsze jak silver pro
Nie można kupić w USA bez obejścia
12” szerokość koszenia, podwójne lub potrójne koszenie jest wymagane dla tej samej jakości cięcia co silver pro

Image

Pierwszy sezon Bermuda pojedyncze cięcie 3 dni od siebie 3/4” HOC
Image

Image

Dostałem moją drugą w historii kosiarkę bębnową, Webb WEH12r @turfbro, o której mówił. Warto!

Używam go od około miesiąca i naprawdę mi się podoba. 12” szerokości zajmuje dużo więcej czasu na koszenie. Nie mogę powiedzieć, że jest lepszy lub zastępuje mojego silver pro.

Zalety (dla mnie)
Tani. Nawet z płaceniem 120$+ za wysyłkę z Wielkiej Brytanii
Lekki, łatwy i przyjemny w użyciu
Regulacja kliknięciem bębna do noża dolnego
Geometria uchwytu
Pasy

Wady (dla mnie)
Tani. Nie zbudowany, aby przetrwać na zawsze jak silver pro
Nie można kupić w USA bez obejścia
12” szerokość cięcia, podwójne lub potrójne cięcie jest wymagane dla tej samej jakości cięcia co silver pro

View attachment 57227

Pierwszy sezon Bermuda pojedyncze cięcie 3 dni od siebie 3/4” HOC
View attachment 57226
View attachment 57225
Z którego spedytora korzystałeś?

21 - 40 of 83 Posts