Lawn Care Forum banner

Najlepszy (trwały) opryskiwacz plecakowy zasilany bateryjnie

2 reading
50K views 31 replies 24 participants last post by  Grassobession  
#1 ·
Przeszedłem przez 3 opryskiwacze plecakowe zasilane bateriami w ciągu ostatnich dwóch sezonów. Używam ich więcej niż większość, powiedziałbym. Z zielenią z trawy wiechlinowatej i zielenią z trawy bermudzkiej tifeagle stosuję dużo fungicydów i nawozów co tydzień. Nie ma nic gorszego niż zmieszanie zbiornika do oprysku i brak oprysku lub wyłączenie w połowie. Czyszczę zbiorniki i za każdym razem przepuszczam dużą ilość czystej wody przez lancę i dysze. Ale po dwóch opryskiwaczach chapin 24v i field king chcę taki, który wytrzyma. Z czym mieliście największe szczęście?

#4 ·
Jestem w 4. sezonie z oryginalnym Stromem, którego Pete @ GCI mi podłączył i to cholerne coś po prostu nie chce umrzeć! :LOL: Nigdy nie miałem żadnych problemów z baterią ani pompą - przynajmniej takich, za które nie byłem bezpośrednio odpowiedzialny - i żadnych wycieków ze zbiornika. Laska i złącza QC były trochę lekkie, więc po drodze naprawiłem i wymieniłem kilka, ale ponad 3 lata prawie cotygodniowego użytkowania to w mojej opinii nieźle. Czuję się trochę winny, że pożądam Flowzones 3. generacji! To byłyby moje jednostki zastępcze.

#12 ·
Przeszedłem przez 3 opryskiwacze plecakowe zasilane bateriami w ciągu ostatnich dwóch sezonów. Używam ich chyba częściej niż większość, powiedziałbym. Z zielenią z trawy kolankowatej i zielenią z bermudagrass tifeagle nakładam dużo fungicydów i nawozów co tydzień. Nie ma nic gorszego niż zmieszanie zbiornika do oprysku i brak oprysku lub wyłączenie opryskiwacza w połowie drogi. Czyszczę zbiorniki i przepuszczam dużą ilość czystej wody przez lancę i dysze za każdym razem. Ale dwa opryskiwacze Chapin 24v i Field King później chcę taki, który wytrzyma. Z czym mieliście największe szczęście?
Kupiłem 2 opryskiwacze Chapin 4-gal zasilane bateriami i przestały się ładować po roku, ale mniej niż 2. Kupiłem je w Tractor Supply i nie są tanie. To NAJGORSZE opryskiwacze za te pieniądze. NIE KUPUJ ICH! Kiedy zabrałem mój opryskiwacz do Tractor Supply, aby zapytać, czy mogą pomóc z problemem z baterią, NIGDY nie oddzwonili. NIE KUPUJ opryskiwacza CHAPIN!!

#14 ·
Mam opryskiwacz plecakowy Dewalt 4-gal od 3 lat i jest świetny. Nie mam żadnych innych, z którymi mógłbym go porównać, ale robił to, czego potrzebowałem do oprysków. Bonusem lub punktem zwrotnym dla mnie jest to, że używa tych samych akumulatorów 20 V, co ich elektronarzędzia, których również mam kilka.

#21 ·
Zacząłem od Ryobi 18v 4 galony, ulepszyłem do flowzone typhoon 3. Uwielbiam to.
Jakie były Twoje doświadczenia z Ryobi? Mam 1/2 akra trawnika i 2-galonowy opryskiwacz ręczny, który był w porządku do punktowych zabiegów, ale potrzebuje ulepszenia. Chcę jesienią opryskiwać TZone, aby zwalczyć trochę osoki, a Ryobi przyciągnął moją uwagę jako opryskiwacz budżetowy. Czy z Twojego doświadczenia powinien wytrzymać kilka lat do kilku razy w roku opryskiwania?

#18 ·
Prawdopodobnie wybrałbym strefę przepływu w nanosekundę, gdybym nie musiał myśleć o tym, jak mam ustalić ciśnienia na 5 różnych ustawieniach, aby pomóc mi w doborze końcówki. Chyba na tym polega zabawa z kupowaniem nowego sprzętu, prawda? Kiedyś mieli model z 2 ustawieniami. 45 lub 80 psi. Teraz mają 5 ustawień - i brak danych o psi...

#19 ·
Prawdopodobnie wybrałbym strefę przepływu w nanosekundę, gdybym nie musiał myśleć o tym, jak mam ustalić ciśnienia na 5 różnych ustawieniach, aby pomóc mi w doborze końcówki. Chyba na tym polega zabawa z kupowaniem nowego sprzętu, prawda? Kiedyś mieli model z 2 ustawieniami. 45 lub 80 psi. Teraz mają 5 ustawień - i brak danych o psi...
Image

#27 ·
Mam wszystko, co produkuje Ryobi. Kupiłem opryskiwacz plecakowy. Wytrzymał 30 dni. Zaniosłem go z powrotem do Home Depot. Zamówiłem Petra Tools 3 galony, w ciągu trzech miesięcy wnętrze zardzewiało, próbowałem to naprawić. Obsługa klienta jest świetna. Wysłała mi nowe części, działały dobrze. Tym razem trzy miesiące po prostu wyrzuciłem go, zamierzam kupić flowzone

#30 ·
Mają tę infografikę na stronie FAQ dla swojej serii 3.0. Jak widać, wartości PSI są bardzo zależne od użytej dyszy, ponieważ to ona pozwala na budowanie ciśnienia. Regulowane dysze stożkowe (pozycja stożka vs. strumienia) pokazują dokładnie, jak to działa; im bardziej dokręcisz dyszę, tym większe ciśnienie wytwarza (a tym samym więcej mgły), podczas gdy jeśli otworzysz ją całkowicie, ciśnienie spada o prawie 25%.