Lawn Care Forum banner

Zalecenia dotyczące opryskiwaczy plecakowych zasilanych bateryjnie

32K views 85 replies 37 participants last post by  Monocot Master  
#1 ·
W skali od 1 do 10, jak bardzo uważasz za konieczne posiadanie 1 dla swojego trawnika? Wygląda na to, że większość z was ma jakiś opryskiwacz, więc myślę, że muszę sobie taki sprawić. Właśnie miałem pełną renowację trawnika zeszłej jesieni i chcę osiągnąć i utrzymać najlepszy trawnik w okolicy. Mam prawie 10 tys. trawnika do pielęgnacji, więc myślę, że zasilanie bateryjne to dobry wybór. Mam kilka na myśli. My4sons M4, sprayers plus 105ex lub może flowzone. Chcę po prostu czegoś niezawodnego i łatwego w obsłudze, jeśli chodzi o kalibrację i wydajność.

#6 ·
blorge said:
Mam opryskiwacz plecakowy Ryobi Battery o pojemności 4 galony i jest świetny.
Ja też, mam około kilkunastu akumulatorów Ryobi 18v, więc zawsze staram się kupować te narzędzia. Po prostu upewnij się, że wszystko, co wlewasz, jest czyste, aby podbierak się nie zatkał. (Prawdopodobnie dotyczy to wszystkich opryskiwaczy). Największym problemem, o którym słyszałem, jak ludzie narzekają, jest rurka ssąca i jej zalewanie. Ale dla mnie to dobry opryskiwacz. Po prostu upewniłem się, że moja rurka ssąca jest z przodu, więc gdy zbiornik jest prawie pusty, mogę pochylić się do przodu i wyssać ostatni kawałek. Wczoraj próbowałem założyć na niego opryskiwacz o szerokości 5 stóp (do innego projektu, nad którym pracuję) i tak naprawdę nie nadążał z przepływem, ale nie był też przeznaczony do zasilania 4 dużych dysz opryskiwacza.

#11 ·
Ten opryskiwacz akumulatorowy jest podobny do posiadania wiertarki akumulatorowej. Z odpowiednimi akcesoriami będziesz go używać do wielu rzeczy w domu. Posiadałem ręczną pompę Solo, Ryobi (v 1 i v2), a teraz Strom (tj. Flowzone). Jak dotąd najbardziej podoba mi się Strom, ponieważ jest lekki i kompaktowy, a także ma podwójne ciśnienie silnika dla optymalnej kontroli. Używam go do opryskiwania preparatami przedwschodowymi, biostymulatorami, nawozami, płynnym żelazem, regulatorami wzrostu roślin, zwalczania pędraków/owadów na trawnikach, zwalczania szkodników na obwodzie (w górę i w dół oraz wokół domu) ... a tej wiosny użyłem ustawienia wysokiego ciśnienia z końcówką do zamgławiania, aby spryskać komary do i wokół moich krzewów itp. Możesz użyć opryskiwacza do prawie każdego zadania w ogrodzie. Polecam flowzone z opcji, które wspominasz. Edycja: Minusem opryskiwaczy jest to, że trudno jest zdobyć części zamienne, gwarancje itp. Plusem flowzone/Strom jest to, że można zamawiać części zamienne online, od pomp po lance po uszczelki, od wielu sprzedawców.

#15 ·
Bigdrumnc said:
Dla osób z ryobi.....czy używaliście lub myślicie, że mogłoby to wydobyć grubsze produkty n-next (micro green i d thatch)?
@Bigdrumnc
Ostatnie dwa lub trzy razy, kiedy go używałem, miałem co najmniej x2 produkty next przy dużym tempie aplikacji, a nawet hydrotain (który jest praktycznie syropem) i rozpylał się dobrze. Mieszam jednak wszystkie moje w wiadrze o pojemności 5 galonów. Jedynym problemem, jaki będziesz miał, jest to, że mały patyk lub coś innego zatka mały plastikowy filtr na końcu odbioru.

Mieszałem pół worka tego proszku 20-20-20 i nie był w 100% czysty i skończyłem wyciągając małe pasma ściółki z odbioru i końcówki dyszy. Produkty Next wydają się być dość czyste. Jeśli jednak mieszasz coś innego z bazy proszkowej lub granulowanej, zdecydowanie radzę przepuścić produkt przez siatkę lub coś innego, aby odfiltrować śmieci.

#16 ·
Ren said:
Bigdrumnc said:
Dla osób z ryobi..... czy używaliście go lub myślicie, że mógłby on wydobyć grubsze produkty n-next (micro green i d thatch)?
@Bigdrumnc
Ostatnie dwa lub trzy razy, kiedy go używałem, miałem co najmniej x2 produkty next z dużą dawką, a nawet hydrotain (który jest praktycznie syropem) i rozpylał się dobrze. Mieszam jednak wszystkie moje najpierw w 5-galonowym wiadrze. Jedynym problemem, jaki będziesz miał, jest to, że mały patyk lub coś innego zatka mały plastikowy filtr na końcu odbioru.

Mieszałem pół worka tego proszku 20-20-20 i nie był on w 100% czysty i skończyłem wyciągając małe pasma ściółki z odbioru i końcówki dyszy. Produkty Next wydają się całkiem czyste. Jeśli jednak mieszasz coś innego z bazy proszkowej lub granulowanej, zdecydowanie radzę przepuścić produkt przez siatkę lub coś innego, aby odfiltrować śmieci.
Idealny! Czy możesz łatwo zdjąć ekran z odbioru? Pytam tylko dlatego, że prawdopodobnie zamówię online!

#19 ·
Dhark said:
Na skali 1-10, jak bardzo uważasz, że konieczne jest posiadanie 1 dla swojego trawnika. Wydaje się, że większość z was ma opryskiwacz jakiegoś rodzaju, więc myślę, że muszę 1 kupić. W zeszłą jesień miałem pełną renowację trawnika i chcę osiągnąć i utrzymać najlepszy trawnik w okolicy. Mam prawie 10 tys. trawnika do pielęgnacji, więc myślę, że zasilanie bateryjne to właściwy sposób. Mam kilka na myśli. My4sons M4, opryskiwacze plus 105ex, a może flowzone. Chcę tylko czegoś niezawodnego i łatwego w obsłudze, jeśli chodzi o kalibrację i wydajność.
Uwielbiam mój FlowZone Typhoon 2. Nie kupuj z ich strony internetowej, jest 100 więcej. Kupiłem swój z FarmChem za 277 i jeśli chcesz zmienną prędkość, to też 277 vs 378 w FlowZone.

https://shop.farmchem.com/product-category/backpack-sprayers/

#20 ·
Uwielbiam mój FlowZone Typhoon 2. Nie kupuj z ich strony internetowej, jest o 100 więcej. Kupiłem swój z FarmChem za 277, a jeśli chcesz zmienną prędkość, to też 277 w porównaniu do 378 w FlowZone.

Jedyną rzeczą, której obawiam się w przypadku stref przepływu, jest to, że używają one złączy do myjek ciśnieniowych, prawda? Jak oceniasz wzór natrysku i pokrycie? Wygląda na to, że TeeJets to dysze, które warto wybrać?

#21 ·
Dhark said:
Uwielbiam mój FlowZone Typhoon 2. Nie kupuj z ich strony internetowej, jest 100 więcej. Kupiłem swój z FarmChem za 277, a jeśli chcesz zmienną prędkość, to też 277 w porównaniu do 378 w FlowZone.

Jedyną rzeczą, której się obawiam w przypadku stref przepływu, jest to, że używają one odpowiednich złączek do myjek ciśnieniowych, prawda? Jak oceniasz wzór natrysku i pokrycie? Wygląda na to, że TeeJets to dysze do wyboru?
[/quote]

Używam dysz tee jets w moim FlowZone oprócz dyszy deszczowej Lesco o wydajności 1,5 galona na minutę, ale przy ciśnieniu 40-60 psi uzyskujesz prawie idealny 1 galon na minutę.

Oto części potrzebne do zbudowania szerokiego zespołu dysz, który łączy się za pomocą szybkozłącza, tj. myjki ciśnieniowej, tylko mniejszej 1/4.

Przy okazji, to 18 dolarów, aby zbudować go samemu, możesz rozpoznać kogoś, kto sprzedaje ten system za 59 dolarów.

Aby zbudować dyszę deszczową Lesco, potrzebujesz tych części.

#24 ·
Dhark said:
Super, dzięki za te informacje! Myślę, że właśnie przekonałeś mnie do kupna flowzone! Teraz muszę tylko zdecydować się na wersję zmienną lub 2-biegową? Jakieś przemyślenia?
Mam zmienną, ale szczerze mówiąc, trudno jest ją skalibrować do określonego PSI i czasami dochodzi do ruchu. Gdybym miał to zrobić jeszcze raz, po prostu wybrałbym 2-biegową Hi lub Low, która jest ustawiona, jak sądzę, na 35 psi i 65 psi. Dużo łatwiej kalibrować ze stałymi liczbami.

#26 ·
FedDawg555 said:
Dhark said:
Super, dzięki za te informacje! Myślę, że być może właśnie przekonałeś mnie do kupna flowzone! Teraz muszę tylko zdecydować się na wersję zmienną lub 2-biegową? Jakieś przemyślenia
Mam zmienną, ale szczerze mówiąc, trudno jest ją skalibrować do określonego PSI i czasami dochodzi do ruchu. Gdybym miał to robić jeszcze raz, po prostu wybrałbym 2-biegową Hi lub Low, która, jak sądzę, jest ustawiona na 35 psi i 65 psi. Dużo łatwiej kalibrować ze stałymi liczbami.
To dokładnie to, co myślałem. Jasne, zmienna prędkość jest fajna i myślę, że dochodzi nawet do 115 psi, ale czy naprawdę tego potrzebujesz do zastosowań na trawniku? I jak powiedziałeś, jest zbyt kapryśna, aby ją ustawić. Byłoby lepiej, gdyby była kalibrowana przez producenta i miała 6-8 dokładnych ustawień od 20 do maks. psi