Lawn Care Forum banner

Opryskiwacz plecakowy zasilany bateryjnie

7.7K views 11 replies 9 participants last post by  jim7white  
#1 ·
Moja bateria Chapin jest całkowicie rozładowana i nie chce się ładować. Jakieś rekomendacje dotyczące lepszego opryskiwacza plecakowego na baterie?

#4 ·
LittleBearBermuda said:
Moja bateria Chapin jest całkowicie rozładowana i nie chce się ładować. Jakieś rekomendacje dotyczące lepszego opryskiwacza plecakowego na baterie?
Jeśli nie chcesz po prostu nowego opryskiwacza, możesz najpierw spróbować tego. Alternatywnie, jeśli jest to bateria Black & Decker 20V, wiem, że można dostać zamienniki na Amazon. Zakładam, że prawdopodobnie można również znaleźć baterię zamienną dla wersji 24V.

#5 ·
rob13psu said:
Kupiłem Sprayer Plus 105Ex w zeszłym roku i nadal mi się podoba. Nie jestem pewien, jak działają standardowa laska i końcówki natryskowe, ponieważ używam mojej laski DFW i końcówek Tee-Jet, ale przez ostatni rok działało to dla mnie świetnie.
Zastąpiłem mój 105ex po wielu problemach FZ Typhoonem. Osobiście nie wróciłbym do 105ex, a Typhoon zdmuchuje go moim zdaniem.

#6 ·
Ware said:
LittleBearBermuda said:
O ile nie chcesz po prostu nowego opryskiwacza, możesz najpierw spróbować tego. Ewentualnie, jeśli jest to bateria Black & Decker 20V, wiem, że można dostać zamienniki na Amazon. Zakładam, że prawdopodobnie można znaleźć baterię zamienną również dla wersji 24V.
Widziałem zamienne baterie Chapin na Amazon. Po prostu martwię się, że to się powtórzy. Myślę, że to powszechny problem? Miałem ten opryskiwacz tylko w tym sezonie i byłem bardzo rozczarowany, że bateria jest już zła. Poza tym lubię ten opryskiwacz.

Również dziękuję za link do innego wątku. Spróbuję go ożywić, kiedy wrócę później do domu. Mam nadzieję, że zadziała z bateriami Chapin 24V.

#7 ·
Myślę, że mój całkowicie padł, ponieważ zostawiłem go podłączonego do opryskiwacza na dłuższy czas. Rozruch z innym akumulatorem natychmiast przywrócił go do życia. Sezon lub dwa później wymieniłem go na uniwersalny akumulator z Amazona. Nadal go używam.

Musiałem również uruchomić akumulator FlowZone, aby zaczął się ładować, więc dla mnie problem nie ogranicza się do opryskiwaczy Chapin. Widziałem nawet doniesienia, że zdarza się to w przypadku akumulatorów Milwaukee M18, więc myślę, że to bardziej kwestia akumulatora niż marki.

#8 ·
Myślę, że mam swój plecak Chapin od 3 lat i naładowałem baterię tylko raz. Wciąż pokazuje prawie pełną. Ha. Naładowałem go, wyjąłem po użyciu i po prostu trzyma naładowanie. Myślę, że używałem plecaka łącznie 4 godziny w ciągu 3 lat. Myślę o pozbyciu się go, ale nie przeszkadza. Od zakupu dodałem 1-galonowy opryskiwacz ręczny i 9-galonowy opryskiwacz pchany, więc plecak ma w tej chwili niewielkie zastosowanie. Używam go przy rzadkich okazjach, gdy potrzebuję 2 galony lub więcej, a ostatnie użycie to zwalczanie szkodników wokół domu za pomocą Talstar. Jeśli pompa jest dobra, zaoszczędź pieniądze i kup podstawową baterię, jest wiele innych miejsc, w których można wydać gotówkę.

#9 ·
Ware said:
Myślę, że mój całkowicie padł, ponieważ zostawiłem go podłączonego do opryskiwacza na dłuższy czas. Rozruch z innym akumulatorem natychmiast przywrócił go do życia. Sezon lub dwa później wymieniłem go na uniwersalny akumulator Amazon. Nadal go używam.

Musiałem również uruchomić akumulator FlowZone, aby zaczął się ładować, więc dla mnie problem nie ogranicza się do opryskiwaczy Chapin. Widziałem nawet doniesienia o tym, że zdarza się to w przypadku akumulatorów Milwaukee M18, więc myślę, że to bardziej kwestia akumulatora niż marki.

Dziękuję. To fantastyczna informacja.
TNTurf said:
Myślę, że mam swój plecak Chapin od 3 lat i naładowałem akumulator tylko raz. Nadal pokazuje prawie pełny. Ha. Naładowałem go, wyjąłem po użyciu i po prostu trzyma naładowanie. Myślę, że używałem plecaka łącznie 4 godziny w ciągu 3 lat. Myślę o pozbyciu się go, ale nie przeszkadza. Od zakupu dodałem 1-galonowy opryskiwacz ręczny i 9-galonowy opryskiwacz pchany, więc plecak w tej chwili spełnia niewielki cel. Używam go przy rzadkich okazjach, gdy potrzebuję 2 galony lub więcej, a ostatnim razem było to zwalczanie szkodników wokół zewnętrznej części domu za pomocą Talstar. Jeśli pompa jest sprawna, zaoszczędź pieniądze i kup zwykły akumulator, jest wiele innych miejsc, w które można włożyć gotówkę.
Dziękuję!

#10 ·
Ware said:
Myślę, że mój całkowicie padł, ponieważ zostawiłem go podłączonego do opryskiwacza na dłuższy czas. Rozruch z innym akumulatorem natychmiast przywrócił go do życia. Sezon lub dwa później wymieniłem go na uniwersalny akumulator Amazon. Nadal go używam.

Musiałem również uruchomić akumulator FlowZone, aby zaczął się ładować, więc dla mnie problem nie ogranicza się do opryskiwaczy Chapin. Widziałem nawet doniesienia, że zdarza się to w przypadku akumulatorów Milwaukee M18, więc myślę, że to bardziej kwestia akumulatora niż marki.

#11 ·
Mam swój od 3 sezonów, a moja bateria padła w zeszłym tygodniu. Próbowałem ją "odpalić" jak wspomniał Ware, ale bezskutecznie. Zadzwoniłem do Chapin, ponieważ nie mogłem znaleźć w pobliżu miejsca, które sprzedawałoby same baterie, a oni wysłali mi nową baterię i ładowarkę, które przyszły wczoraj. Dzwoniłem do nich, żeby zobaczyć, gdzie mogę taką dostać, i byli prawie niegrzeczni, tak bardzo się spieszyli, żeby wysłać mi ją bezpłatnie. Nie wiem, czy przypadkiem rozmawiałem z kimś, kto się spieszył do domu, czy też rutynowo wymieniają baterie bez zadawania pytań, ale może warto do nich zadzwonić. Jeśli porozmawiasz z tą samą osobą, z którą ja rozmawiałem, nie będziesz długo na telefonie!