Lawn Care Forum banner

Allett

53K views 170 replies 59 participants last post by  mdalby  
#1 ·
Image
Czy masz kosiarkę Allett i masz pytanie dotyczące pracy z nią? Czy masz coś do podzielenia się? Zapytaj lub udostępnij tutaj.

-----

Ceny

Jednostka napędowa C20 z koszem na trawę 10 699 $ HOC: 0,1" - 0,75"

6-ostrzowy cylinder tnący 2589 $

10-ostrzowy cylinder tnący 2709 $

Jednostka napędowa C24 z koszem na trawę 10 979 $ HOC: 0,1" - 0,75"

6-ostrzowy cylinder tnący 2679 $

10-ostrzowy cylinder tnący 2749 $

Jednostka napędowa C27 z koszem na trawę 12 579 $ HOC: 0,32" - 2,17"

6-ostrzowy cylinder tnący 3269 $

8-ostrzowy cylinder tnący 3499 $

#4 ·
Podobał mi się Twój film, dobra robota. Próbuję zdecydować, którą kosiarkę kupić, aby pójść o krok dalej niż to, co potrafi mój Caltrimmer. Allett C20 jest obecnie na szczycie tej listy. @wardconnor Jak porównałbyś C24, którego próbowałeś, z GM1000 pod względem zwrotności? Mój trawnik ma powierzchnię 2000 stóp kwadratowych i ma kilka ostrych zakrętów, a ja jestem blisko krzewów w rabatach kwiatowych, kiedy skręcam. Dzięki

#6 ·
Shindoman said:
Podobał mi się Twój film, dobra robota.
Próbuję zdecydować, którą kosiarkę kupić, aby pójść o krok dalej niż to, co potrafi mój Caltrimmer. Allett C20 jest obecnie na szczycie tej listy.
@wardconnor Jak porównałbyś C24, którego próbowałeś, z GM1000 pod względem zwrotności? Mój trawnik ma powierzchnię 2000 stóp kwadratowych i ma kilka ciasnych zakrętów, a ja jestem blisko krzewów w rabatach kwiatowych, kiedy skręcam.
Dzięki
Fantastyczna zwrotność. Świetna maszyna. W porównaniu do mojego Toro? Mniej więcej to samo.

#10 ·
Odebrałem Kennsington 17K, który przyszedł z dodatkowym wertykulatorem z Ebay, planuję wkrótce kupić przystawkę do wertykulacji i założyć własny dziennik trawnika, aby dokumentować moje postępy. Alletty mają bardzo prostą konstrukcję, niewiele ruchomych części, a możliwość łatwej wymiany kaset jest ogromną zaletą.

#12 ·
kbob11 said:
Zastanawiałem się właśnie, czy w USA jest jakiś sklep internetowy dla tych produktów i / lub sprzedawca detaliczny, który może wysyłać. Na stronie Allett jest napisane, że jest kilku sprzedawców detalicznych, ale wszyscy w odległości blisko 1000 mil ode mnie. Dzięki!
+1 nie mogę znaleźć żadnego sklepu internetowego, próbuję zdecydować się na to lub na Electrę, bardzo skłaniam się ku temu, tylko żałuję, że w Internecie jest więcej informacji

#13 ·
Oddvious said:
kbob11 said:
Zastanawiałem się tylko, czy istnieje sklep internetowy w USA dla tych produktów i / lub sprzedawca detaliczny, który może wysyłać. Na stronie Allett jest napisane, że jest kilku sprzedawców detalicznych, ale wszyscy w odległości 1000 mil ode mnie. Dzięki!
+1 nie mogę znaleźć żadnych online, próbuję zdecydować się na to lub Electra, bardzo skłaniam się ku temu, tylko chciałbym, żeby było więcej informacji online
Alletty są naprawdę ładne. Mamy również dealera w Mass. Sports Turf Specialities w Wrentham.

#15 ·
Czy ktoś wie, gdzie można dostać części zamienne? Spędziłem trochę czasu zeszłej jesieni, próbując zdobyć jakieś koła pasowe i koła zębate, których potrzebuję do naprawy mojej kosiarki, ale zrezygnowałem, gdy mi się nie udało. Horizon zrezygnował z Allett jako dostawcy i nie mogłem skontaktować się z Rolandem Hallem.

#21 ·
Czy właściciele Liberty 43 mają jakieś poważne hałasy szlifowania w swoich maszynach? Myślę, że zawęziłem to do silnika Greenworks lub do miejsca, w którym łączy się on z górnym paskiem napędowym/kołem pasowym. Zdjąłem górną pokrywę, która chroni wał napędowy/górny pasek napędowy i stwierdziłem, że brakuje 2 z 3 śrub, które wchodzą w płytę boczną w pobliżu silnika. Cóż, 1 z nich brakuje, druga po prostu toczyła się pod pokrywą. W tym momencie (bez zagłębiania się jeszcze bardziej) zakładam, że te 2 śruby wykręciły się i pozwoliły na pewien luz i osłabiły koło zębate wewnątrz silnika. Próbowałem skontaktować się z Allett-USA przez telefon, e-mail i Instagram, ale jak dotąd bezskutecznie. Chcę się skontaktować, ponieważ zbliżam się do końca rocznej gwarancji na moją kosiarkę. Zastanawiam się tylko, czy ktoś inny doświadczył czegoś podobnego do tego, co opisuję. Brzmi to tak, jakby w końcu coś miało się trwale zepsuć, jeśli nadal będę z niego korzystać. Zobacz zdjęcia poniżej. Tylko 1 z tych śrub znajdowała się w odpowiednim miejscu. 1 całkowicie zniknęła (3. pod paskiem) i znalazłem 1 z nich toczącą się pod pokrywą i włożyłem ją z powrotem.

#22 ·
Czy Allett kiedykolwiek się z Panem/Panią skontaktował w sprawie problemu?

Zgłosiłem zgłoszenie do pomocy technicznej kilka dni temu w sprawie innego problemu. Mój Liberty 43 po prostu zatrzymuje się po kilku sekundach. Nie przegrzewa się, cylinder nie jest zbyt ciasny i to nie bateria. Cierpliwie czekam na odpowiedź, ale pomyślałem, że zobaczę, czy ktoś ma jakieś pomysły. Właśnie dostałem kosiarkę i nic nie wydaje się być na swoim miejscu, kiedy zdejmuję boczny panel.

#23 ·
kevchuey said:
Czy Allett kiedykolwiek skontaktował się z Tobą w sprawie Twojego problemu?

Wysłałem zgłoszenie do pomocy technicznej kilka dni temu w sprawie innego problemu. Mój Liberty 43 po prostu zatrzymuje się po kilku sekundach. Nie przegrzewa się, cylinder nie jest zbyt ciasny i to nie bateria. Cierpliwie czekam na odpowiedź, ale pomyślałem, że zobaczę, czy ktoś ma jakieś przemyślenia. Właśnie dostałem kosiarkę i nic nie wydaje się być na swoim miejscu, gdy zdejmuję boczny panel.
Miałem ZERO szczęścia z pomocą techniczną online. Po prostu nie odpowiadają. To jak fałszywy formularz lub coś w tym stylu, lol. Skontaktowałbym się z lokalnym przedstawicielem.

#24 ·
kevchuey said:
Czy Allett kiedykolwiek skontaktował się z Tobą w sprawie Twojego problemu?

Wysłałem zgłoszenie do pomocy technicznej kilka dni temu w sprawie innego problemu. Mój Liberty 43 po prostu zatrzymuje się po kilku sekundach. Nie przegrzewa się, cylinder nie jest zbyt ciasny i to nie bateria. Cierpliwie czekam na odpowiedź, ale pomyślałem, że zobaczę, czy ktoś ma jakieś przemyślenia. Właśnie dostałem kosiarkę i nic nie wydaje się być na swoim miejscu, kiedy zdejmuję boczny panel.
Tak, zadzwoń do Chrissy pod numer 912-414-1129. Pomogła mi i wysłała mi nowe paski, co rozwiązało mój problem z mieleniem.

#25 ·
Wracam do tego - faktycznie zadzwoniłem do działu wsparcia i dodzwoniłem się do Chrissy! Może jest tam jednoosobowym zespołem wsparcia? Początkowo była bardzo responsywna i poprosiła mnie o nagranie filmów ze wszystkiego.

Pod koniec naszej komunikacji miała przesłać moje informacje w celu zgłoszenia gwarancyjnego na nową część. ALE - nigdy tego nie zrobiła i nigdy nie odpowiedziała na moje ponowne zapytanie.

Ale - czekając, spróbowałem między innymi wymienić baterię. Nie mam żadnych innych narzędzi, które używają tego rodzaju baterii, więc nie mogłem wypróbować jej na innym urządzeniu. I była zupełnie nowa, więc naprawdę nie miałem wielkich nadziei, ale to był całkowity problem. Więc ostatecznie nie otrzymałem pomocy bezpośrednio od Allett, ale mogłem wrócić do używania mojego Liberty 43 po wydaniu 100 dolarów na nową baterię.

#26 ·
Myślę, że jestem jak wiele osób tutaj. Patrzyłem na Swardmana, ale wydaje się, że jest wiele problemów z czytaniem o nich. Szukam kosiarki wrzecionowej, ale nie chcę być mechanikiem. Nie mam nic przeciwko konserwacji, ale nie chcę kosiarki, nad którą muszę cały czas pracować. Nie jestem zbytnio pod wrażeniem systemu kaset, ale posiadanie aeratora bez kabla byłoby wspaniałe. Patrzyłem na Tru Cut, ale myślę, że chcę mieć rolki zarówno z przodu, jak i z tyłu. Czy powinienem po prostu kupić dobrą używaną kosiarkę do greenów Toro lub nową Tru Cut/Allett? Moje obawy dotyczą niezawodności i łatwości uruchomienia i naprawy. Po prostu myślę, że kosiarka do greenów to przesada dla moich potrzeb.