Czy właściciele Liberty 43 mają jakieś poważne hałasy szlifowania w swoich maszynach? Myślę, że zawęziłem to do silnika Greenworks lub do miejsca, w którym łączy się on z górnym paskiem napędowym/kołem pasowym. Zdjąłem górną pokrywę, która chroni wał napędowy/górny pasek napędowy i stwierdziłem, że brakuje 2 z 3 śrub, które wchodzą w płytę boczną w pobliżu silnika. Cóż, 1 z nich brakuje, druga po prostu toczyła się pod pokrywą. W tym momencie (bez zagłębiania się jeszcze bardziej) zakładam, że te 2 śruby wykręciły się i pozwoliły na pewien luz i osłabiły koło zębate wewnątrz silnika. Próbowałem skontaktować się z Allett-USA przez telefon, e-mail i Instagram, ale jak dotąd bezskutecznie. Chcę się skontaktować, ponieważ zbliżam się do końca rocznej gwarancji na moją kosiarkę. Zastanawiam się tylko, czy ktoś inny doświadczył czegoś podobnego do tego, co opisuję. Brzmi to tak, jakby w końcu coś miało się trwale zepsuć, jeśli nadal będę z niego korzystać. Zobacz zdjęcia poniżej. Tylko 1 z tych śrub znajdowała się w odpowiednim miejscu. 1 całkowicie zniknęła (3. pod paskiem) i znalazłem 1 z nich toczącą się pod pokrywą i włożyłem ją z powrotem.